מעקודה, פשטידה משגעת, עשירה ומפנקת שמפסיקים לאכול ממנה רק כששבעים ממש! מתכון פשוט לפשטידה שאין לה תחליף, מושלמת לכל ארוחה לצד סלט ירקות ולמען האמת, לא צריך כלום ליד. מתכון מושלם לפשטידה מושלמת!
מעקודה פשטידה טעימה
מתכון פשוט לפשטידת מעקודה ממכרת
מרכיבים
- 7 -8 תפוחי אדמה קלופים
- 10 ביצים
- 1 צרור פרטוזילה או כוסברה (או שילוב ביניהם)
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- כפית מלח עד כפית וחצי
- ¾ כפית פלפל שחור לפי טעם
- 1 כף מרק עוף שטוחה, לא חובה
שלבי הכנה
- מבשלים את תפוחי אדמה במים עד ריכוך ובמקביל, מבשלים 3 ביצים.
- מועכים הכל וקוצצית פטרוזיליה בנדיבות ומוסיפים לקערה.
- לאחר מכן שוברים 7 ביצים שלמות מוסיפים לשקית אחת של אפייה + מלח ופלפל מעט מרק עוף לא חובה.
- מעבירים את הבלילה לתוך הסיר משומן קלות, מנמיכים ישר את האש לחום נמוך בינוני למשך 15 דקות.
- אופים בתנור שחיממנו מראש ל – 200 מעלות עד השחמה.
- מוציאים מהתנור והופכים על צלחת שטוחה או מגש.
להשאיר תגובה