את המתכון של הפשטידה הזו בטח לא תרצו לפספס – הכירו את הפשטידה המטריפה והטעימה הזו.
פשטידת מחמאר ויש שקוראים לה מעקודה משביעה וטעימה ברמות, שמתקבלת במרקם רך ועסיסי. וחלומי ביותר.
פשטידת מחאמר משביעה וטעימה ברמות
בעלת מרקם רך וחלומי עם טעם עשיר
ציוד
- סיר ג'חנון קוטר 20
מרכיבים
- 5 תפוח אדמה בינוניים
- 6 ביצים
- 1 קופסת שימורים אפונה וגזר 550 גרם
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 חופן פטרוזיליה
- 1 כף קמח תופח כשר לפסח
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כף קמח מצה
- מלח קורט
- פלפל מעט
- פפריקה לפי הטעם
שלבי הכנה
- נרתיח עד לריכוך את התפוח אדמה ונמעך בדומה לפירה.
- נטגן את הבצל ומוסיפים אותו לתפו"א, ואז מוסיפים את כל שאר המרכיבים תוך כדי ערבוב.
- נשמן סיר ג'חנון עם כרבע כוס שמן, מחממים את הסיר על הגז ואז ליצוק את העיסה.
- נבשל על אש בינונית ללא מכסה למשך 10-15 דקות.
- נחמם תנור וממשיכים לאפות עד שהכל משחים.
- נהפוך לצלחת הגשה לאחר התקררות בסיר.
מקור: פשטידת מחמאר – הילה ליברטי
אפשר להקפיא?
היי רחלה,
אפשר בהחלט להקפיא, רק כשמפשירים עדיף במקרר או בחוץ ולא לחמם מייד.
בהצלחה!!