הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פשטידת ירק קלה בריאה וטעימה

מתכון פשטידת ירק

מתכון נהדר של פשטידת ירק נטולת גלוטן ועשירה בחלבון וירקות,

קלה להכנה, עם טעמים מופלאים של קישואים, עלים רעננים וגבינות.

מתכון פשטידת ירק
צילום: עידית מרום
מתכון פשטידת ירק

פשטידת ירק קלה בריאה וטעימה

הדפסה
רק 15 דקות וקיבלתם פשטידה בריאה וטעימה
Total Time 15 minutes
של: עידית מרום

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 2 קישואים
  • 6 גבעולי בצל ירוק כולל החלק הלבן
  • 1 צרור שמיר
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 4 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • ½ גביע ריקוטה פרסקה 5%.
  • אבקת בצל/שום טבעית
  • מלח קורט
  • פלפל מעט
  • 1 כוס קמח קינואה
  • 1 כפית אבקת אפיה

שלבי הכנה

  • נקצוץ בסלייסר קישואים, בצל ירוק, שמיר ופטרוזיליה.
  • נסנן מנוזלים ונניח בצד.
  • בקערה נערבב ביצים, שמנת חמוצה, ריקוטה אבקת בצל/שום, מלח ופלפל.
  • נוסיף את תערובת הירקות, נערבב היטב, נוסיף קמח קינואה ואבקת אפיה.
  • נעביר לתבנית מלבנית בינונית משומנת ונאפה על חום של 170 כ-35-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
מתכון פשטידת ירק
צילום: עידית מרום

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם