הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פשטידת ירק פרסית אסלית (קוקו סבזי מושלם)

מתכון פשטידת ירק

פשטידה שהיא בעצם קציצת ירק מטוגנת בגרסת פשטידה אפויה.

פשטידת ירק פרסית אסלית מפוצצת בכל ירק ירוק ועסיסי .

מתכון פשטידת ירק
צילום: שרית שוורץ
מתכון פשטידת ירק

פשטידת ירק פרסית אסלית (קוקו סבזי מושלם)

הדפסה
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
של: שרית שוורץ

ציוד

  • תבנית חד פעמית בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 3 כוסות עלים ירוקים שונים שטופים וקצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד, עלי מנגולד, בצל ירוק
  • 1 בצל מגורר
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומגוררים
  • 5 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות קמח חומוס אם אין אז קמח רגיל

שלבי הכנה

  • לטרוף בקערה את הביצים, התבלינים והקמח.
  • להוסיף לקערה את הירק הקצוץ ולערבב.
  • לשמן תבנית ולשפוך פנימה את הבלילה.
  • לאפות 30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות במצב טורבו.

הערות וטיפים

  • ניתן להכין גם במחבת.
  • ניתן לקרמל בצל ולהוסיף לבלילה. זה מקפיץ את הטעם.
  • ניתן להמיר את הביצים בתוספת של עוד אבקת חומוס. 1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס מעורבבים עם 1-2 כפות מים.
מתכון פשטידת ירק
צילום: שרית שוורץ

מקור: שרית שוורץ | לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב בקבוצה: עושות קסמים במטבח עם שרית וביוטיוב