פשטידה שהיא בעצם קציצת ירק מטוגנת בגרסת פשטידה אפויה.
פשטידת ירק פרסית אסלית מפוצצת בכל ירק ירוק ועסיסי .


פשטידת ירק פרסית אסלית (קוקו סבזי מושלם)
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- תבנית חד פעמית בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 3 כוסות עלים ירוקים שונים שטופים וקצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד, עלי מנגולד, בצל ירוק
- 1 בצל מגורר
- 2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומגוררים
- 5 ביצים
- מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1 כפית פפריקה אדומה
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות קמח חומוס אם אין אז קמח רגיל
שלבי הכנה
- לטרוף בקערה את הביצים, התבלינים והקמח.
- להוסיף לקערה את הירק הקצוץ ולערבב.
- לשמן תבנית ולשפוך פנימה את הבלילה.
- לאפות 30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות במצב טורבו.
הערות וטיפים
- ניתן להכין גם במחבת.
- ניתן לקרמל בצל ולהוסיף לבלילה. זה מקפיץ את הטעם.
- ניתן להמיר את הביצים בתוספת של עוד אבקת חומוס. 1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו"א או קמח חומוס מעורבבים עם 1-2 כפות מים.

מקור: שרית שוורץ | לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב בקבוצה: עושות קסמים במטבח עם שרית וביוטיוב
מעדן
היי רם, תענוג שנהנית!!
את עושה צחוק מאנשים? הבלילה כמות קטנה איזה פשטידה קטנה ועוד רשום תבנית בינונית . זאת פשוט פשטידה לשתי מנות… מה זה מדוע אין הערה שהיא קטנה כל כך?
היי דרורה,
ממש מבאס לדעת שכך היא יצאה.
בדקנו שוב את המתכון המקורי ואין טעות כאן אצלנו מבחינת הכמויות.
לפי התמונות של בעלת המתכון, מדובר בפשטידה די נמוכה. את יכולה להבא להוסיף תפו"א וקצת קמח ולהכין אותה בתבנית קטנה יותר כדי שתצא גבוהה.
אם התשובה הזו לא מספקת בעינייך, נשמח להציע לך מתכונים אחרים באתר.
בהצלחה!