הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פשטידת ירקות קפואים ב-5 דקות

מתכון פשטידת ירקות

מתכון מנצח להכנת פשטידת ירקות קפואים.

פשטידה קלה להכנה ומהירה ביותר, לא יותר מ-5 דקות הכנה.

מתכון פשטידת ירקות

פשטידת ירקות קפואים קלה ב-5 דקות

הדפסה
מתכון מעולה בהכנה קלה
של: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 1 שקית לקט נורמנדי ניתן להחליף בכל ירק אחר מבושל, כמו תפוח אדמה, בטטה, כרובית ולחתוך אותם לחתיכות גדולות
  • 3 מיכלי שמנת לבישול סה”כ 750 מ”ל
  • 3 ביצים
  • 1 כף קמח תופח
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל לבן
  • ½ כפית כורכום
  • 1 אבקת פטריות
  • 1 כפית אבקת מרק בצל
  • 200 גרם גבינה מלוחה מגורדת או כל סוג גבינה שאוהבים
  • פרוסות גבינת מה -עז

שלבי הכנה

  • נבשל במים כ-10 דקות את לקט הירקות או את הירקות שבחרתם עד לריכוך.
  • נסנן מנוזלים ונניח בצד לקירור.
  • נכניס לקערה גדולה שמנת לבישול ו-3 ביצים.
  • נערבב עם מטרפה לאיחוד.
  • נוסיף כף קמח תופח ונערבב עם מטרפה.
  • נוסיף מלח, פלפל, כורכום, אבקת פטריות ואבקת מרק בצל, נערבב הכל יחד ונטעם.
  • נוסיף גבינה מלוחה מגורדת או כל סוג גבינה שאוהבים.
  • נעבד לאיחוד ונעביר לתערובת את לקט הנורמנדי או הירקות המבושלים.
  • נערבב היטב, נעביר לתבנית עגולה משומנת, לא מתפרקת, בקוטר 26.
  • נסדר למעלה פרוסות גבינת מה-עז.
  • נאפה באופן הבא: נחמם תנור על 180 מעלות טורבו, ולאפות כ-50 -40 דקות סך הכל.
  • 10 דקות ראשונות בחלק התחתון של התנור ולאחר מכן נעביר את תבנית התנור למסילה אחת מתחת לאמצע, כך הפשטידה נאפת בצורה מושלמת גם בחלק העליון וגם בתחתון .
  • נאפה עד שהפשטידה משחימה מלמעלה.
מתכון פשטידת ירקות
צילום: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

מקור: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

מוזמנים לעקוב  גם בדף | ובאינסטגרם: @silviy_ab