אין יותר נחת מלראות את הילדים שלנו אוכלים מאכלים מזינים ועשירים בירקות, ולכן יש לנו מתכון לפשטידת ירקות מנצחת עם תפוחי אדמה שילדים ישמחו לאכול תמיד! מתכון קל ביותר לפשטידה שכיף להגיש גם למנה עיקרית וגם כמנה ראשונה!
פשטידת ירקות ותפוחי אדמה
ציוד
- תבנית קוטר 26 ס״מ
מרכיבים
- 3 תפוחי אדמה
- ½ חבילה לקט ירקות קפואים: גזר,שעועית ירוקה וכו, כ-400 גרם
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן שמיר קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 4 ביצים
- ½ כוס קמח תופח מנופה
- ½ כוס שמן
תבלינים:
- 1 כפית מלח
- 1 כפית מרק עוף
- 1 מעט פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- מעט אגוז מוסקט
שלבי הכנה
- מבשלים תפוחי האדמה במים רותחים ומועכים לפירה.
- חולטים את שאר הירקות במים רותחים במשך כ־10 דקות ומסננים היטב.
- מוסיפים את שאר הרכיבים, מעבירים את תערובת הפשטידה לתבנית ואופים ב־180 מעלות במשך כ-35 דקות או עד השחמה.
הערות וטיפים
מקור: אילנית בניזרי
מוזמנים גם לבקר בדף שלה: מולטי קיצ’ן אילנית בניזרי | ובאינסטגרם: @Ilanit_benizri
להשאיר תגובה