מתכון להכנת פשטידת גבינות וירק מופלאה ללא גלוטן.
במראה שחום ומגרה, עושר טעמים מענג בפה והכנה קלילה.
פשטידת גבינות וירק ללא גלוטן
פינוק במרקם רך ונמס בפה.
ציוד
- תבנית מלבנית 20×30
מרכיבים
- 2-3 כפות שמן זית
- 10-12 עלי מנגולד החלק הירוק בלבד
- ½ צרור עירית אם אין אפשר להשתמש בבצל ירוק
- עלי אורגנו טרי – מ 3 גבעולים אם אין אפשר להשתמש בכף שטוחה אורגנו מיובש
- 3-4 עלי בזיליקום – מ 3 גבעולים קצוצים
- 4 ביצים L
- 2 גביעי קוטג’ 5% 500 גרם
- גבינה צהובה מגוררת עמק / איבריקו / מנצ׳גו / קשקבל / מנצ׳גו כמהין תוסיף ארומה מיוחדת 150 גרם
- ½ קוביה בולגרית פיראוס 5% מפוררת עם מזלג
- מלח אטלנטי קורט
- פלפל שחור גרוס מעט
- 1 כפית עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס
- ½ כפית צ׳ילי גרוס יבש
- 4 כפות קמח שקדים טחונים
שלבי הכנה
- נפריד מעלי המנגולד את החלק המרכזי הלבן מהחלק הירוק של המנגולד וקוצצים את החלק הירוק.
- נחמם מחבת רחבה מוסיפים שמן זית ואת עלי המנגולד הירוקים.
- נמליח ונפלפל מעט ומטגנים 2-3 דקות עד שהנפח שלו קטן לא לבשל יותר מדאי רק מעט עד לריכוך.
- הכנת בלילת הגבינות:
- נטרוף את הביצים בקערה גדולה.
- נוסיף את הגבינות עשבי התיבול וכל יתר התבלינים .
- נערבב לקבלת מסה אחידה.
- נוסיף מנגולד וקמח שקדים ונערבב.
- נרפד תבנית מלבנית בגודל 20×30 בנייר אפיה נשמן מעט את נייר האפייה.
- נעביר לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות ונאפה כ 30-40 דקות עד שפני הפשטידה שחומים.
הערות וטיפים
מומלץ להגיש בליווי סלט עגבניות שרי או איזה סלט שאהוב עליכם.
מקור: פשטידת גבינות מתכון מאת: המטבח של ליאת דוד
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק
להשאיר תגובה