הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פשטידת גבינות וירק ללא גלוטן

מתכון פשטידת גבינות

מתכון להכנת פשטידת גבינות וירק מופלאה ללא גלוטן.

במראה שחום ומגרה, עושר טעמים מענג בפה והכנה קלילה.

מתכון פשטידת גבינות
צילום: ליאת דוד
מתכון פשטידת גבינות
צילום: ליאת דוד
מתכון פשטידת גבינות
צילום: ליאת דוד
מתכון פשטידת גבינות

פשטידת גבינות וירק ללא גלוטן

הדפסה
פינוק במרקם רך ונמס בפה.
של: ליאת דוד

ציוד

  • תבנית מלבנית 20×30

מרכיבים

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 10-12 עלי מנגולד החלק הירוק בלבד
  • ½ צרור עירית אם אין אפשר להשתמש בבצל ירוק
  • עלי אורגנו טרי – מ 3 גבעולים אם אין אפשר להשתמש בכף שטוחה אורגנו מיובש
  • 3-4 עלי בזיליקום – מ 3 גבעולים קצוצים
  • 4 ביצים L
  • 2 גביעי קוטג’ 5% 500 גרם
  • גבינה צהובה מגוררת עמק / איבריקו / מנצ׳גו / קשקבל / מנצ׳גו כמהין תוסיף ארומה מיוחדת 150 גרם
  • ½ קוביה בולגרית פיראוס 5% מפוררת עם מזלג
  • מלח אטלנטי קורט
  • פלפל שחור גרוס מעט
  • 1 כפית עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס
  • ½ כפית צ׳ילי גרוס יבש
  • 4 כפות קמח שקדים טחונים

שלבי הכנה

  • נפריד מעלי המנגולד את החלק המרכזי הלבן מהחלק הירוק של המנגולד וקוצצים את החלק הירוק.
  • נחמם מחבת רחבה מוסיפים שמן זית ואת עלי המנגולד הירוקים.
  • נמליח ונפלפל מעט ומטגנים 2-3 דקות עד שהנפח שלו קטן לא לבשל יותר מדאי רק מעט עד לריכוך.
  • הכנת בלילת הגבינות:
  • נטרוף את הביצים בקערה גדולה.
  • נוסיף את הגבינות עשבי התיבול וכל יתר התבלינים .
  • נערבב לקבלת מסה אחידה.
  • נוסיף מנגולד וקמח שקדים ונערבב.
  • נרפד תבנית מלבנית בגודל 20×30 בנייר אפיה נשמן מעט את נייר האפייה.
  • נעביר לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות ונאפה כ 30-40 דקות עד שפני הפשטידה שחומים.

הערות וטיפים

מומלץ להגיש בליווי סלט עגבניות שרי או איזה סלט שאהוב עליכם.
מתכון פשטידת גבינות
צילום: ליאת דוד

מקור: פשטידת גבינות מתכון מאת: המטבח של ליאת דוד 

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק