פשטידה טעימה ונדירה שתקשט לכם את השולחן בצבעי זהב מגרים ותעשה לכם תענוג מושלם בפה!
אז קבלו מתכון של פשטידה מדהימה, חגיגית ומהממת שתמיד מרשימה את כל בני המשפחה ומפנקת אותם בחוויית טעמים עשירה במיוחד!
פשטידת בשר ותפוחי אדמה נדירה
פשטידה טעימה ונדירה שתקשט לכם את השולחן בצבעי זהב מגרים ותעשה לכם תענוג מושלם בפה!
ציוד
- תבנית גודל R-31 או תבנית קוטר 24 או רינג
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לפירה:
- 14 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 כף מלח
- 1 כף מרק עוף
- 1 כף פלפל לבן טחון
- 3 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם
לבשר:
- ½ קילו בשר טחון
- 1 כפית מלח
- ½ צרור כוסברה
- 2 בצל בינוני
- 1 כף תבלין קציצות או ראס אל חנות
- 1 כפית פלפל לבן
- ½ כוס צנוברים קלויים
- 6 כפות שמן
שלבי הכנה
- בסיר עמוק נשים מים שיעברו את תפוחי האדמה. נקלף ונשלוק את תפוחי האדמה עד ריכוך ומועכים לפירה
- נוסיף ביצים, מלח, פלפל, מרק עוף ונערבב.
- במחבת בינונית נשים 6 כפות שמן. מחממים ומטגנים את הבצל והבשר ומתבלים ומוסיפים צנוברים ואז מערבבים.
- נחמם תנור על 200 מעלות. משמנים את התבנית שלנו ומפזרים פירורי לחם (אם משתמשים ברינג אין צורך לשמן או לפזר פירורים).
- נשים שכבה של 1.5 ס"מ פירה בתחתית התבנית, ומעליה שמים תערובת בשר, ואז שוב שכבה של 1.5 ס"מ פירה.
- נהדק היטב ועושים סירוק לפירה העליון עם שיני המזלג. לאחר מכן נפזר שומשום מעל.
- נכניס לאפייה של שעה עד שעה וחצי ללא כיסוי.
מקור: פשטידת בשר ותפוחי אדמה – סוניה לוי
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה סוניה מתכוניה – Sonya Matconya
להשאיר תגובה