פשטידת ברוקולי, כרובית ובטטה בהכנה קלילה ומהירה, בטעם משובח ועשיר,
פשטידה במרקם שלה רך וענוג, ואפשר להכין אותה גם בגרסת פרווה מעולה!

פשטידת ברוקולי וכרובית פרווה קלה
מתכון טעים קליל ובריא של פשטידת ברוקולי
ציוד
- מחבת טפלון
מרכיבים
- 2 בצלים
- 6 כפות שמן זית
- 1 שקית ברוקולי 800 גרם
- 1 כרובית קצוצה
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 5 ביצים
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 3 כפות קמח
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- ½ כפית אבקת מרק עוף פרווה, אם אין אז לוותר
שלבי הכנה
- נטגן בצל עם כף שמן זית במחבת טפלון, להשרות את הברוקולי במים חמים ל-5 דקות.
- נבשל את הכרובית 5 דקות, לחתוך את הבטטה לקוביות (אין צורך לבשל את הבטטה לפני).
- נטרוף בתוך קערה 5 ביצים, נוסיף את הבטטה, ואת הברוקולי והכרובית אחרי סינון.
- נערבב טוב טוב עם כל שאר התבלינים.
- נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך לשמן את נייר האפייה).
- נפזר למעלה מעט פרורי לחם. להכניס לתנור שחומם על 160 מעלות כ-45 דקות.
- לשדרוג ניתן להוסיף גזר מגורד, קישוא מגורד, גמבה וירקות שאוהבים.

מקור:נורית רפולי
להשאיר תגובה