הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פשטידת ברוקולי הכי טעימה והכי בריאה

מתכון פשטידת ברוקולי

קבלו מתכון להכנת פשטידת ברוקולי גם טעימה וגם בריאה.

פשטידת ברוקולי קלה במיוחד להכנה, ופשוטה שכל אחד יכול להכין.

מתכון פשטידת ברוקולי
צילום: שגית מלכי

מתכון פשטידת ברוקולי

פשטידת ברוקולי בריאה עם גבינות

הדפסה
פשטידה מושלמת בהכנה קלה
של: שגית מלכי

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 1 ברוקולי טרי או חבילת ברוקולי קפוא
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית שמן זית
  • 2 ביצים
  • 1 גביע 250 גרם קוטג’ / גבינה לבנה / גבינת שמנת 5%
  • 1 כפית גדושה קמח תופח
  • 1 כפית גדושה פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור קורט

שלבי הכנה

  • נפריד את הברוקולי לפרחים.
  • נרתיח בסיר עם מים וכפית מלח עד לריכוך (אם משתמשים בברוקולי קפוא אין צורך להרתיח לפני).
  • נקצוץ ונטגן את הבצל במחבת עם שום וכפית שמן זית כ-4 דקות, עד לריכוך הבצל.
  • בקערה גדולה נערבב ביצים, גבינה, מלח, פלפל, קמח תופח, פירורי לחם ובצל ושום.
  • נשמן תבנית בספריי שמן ונמזוג את בלילת הפשטידה.
  • נסדר את פרחי הברוקולי ונלחץ מעט לתחתית.
  • נאפה את הפשטידה בתנור חם על 190 מעלות כ-35 דקות, עד להשחמה.
מתכון פשטידת ברוקולי
צילום: שגית מלכי

מקור:  שגית מלכי