קבלו מתכון להכנת פשטידת ברוקולי גם טעימה וגם בריאה.
פשטידת ברוקולי קלה במיוחד להכנה, ופשוטה שכל אחד יכול להכין.
פשטידת ברוקולי בריאה עם גבינות
פשטידה מושלמת בהכנה קלה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 ברוקולי טרי או חבילת ברוקולי קפוא
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית שמן זית
- 2 ביצים
- 1 גביע 250 גרם קוטג' / גבינה לבנה / גבינת שמנת 5%
- 1 כפית גדושה קמח תופח
- 1 כפית גדושה פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור קורט
שלבי הכנה
- נפריד את הברוקולי לפרחים.
- נרתיח בסיר עם מים וכפית מלח עד לריכוך (אם משתמשים בברוקולי קפוא אין צורך להרתיח לפני).
- נקצוץ ונטגן את הבצל במחבת עם שום וכפית שמן זית כ-4 דקות, עד לריכוך הבצל.
- בקערה גדולה נערבב ביצים, גבינה, מלח, פלפל, קמח תופח, פירורי לחם ובצל ושום.
- נשמן תבנית בספריי שמן ונמזוג את בלילת הפשטידה.
- נסדר את פרחי הברוקולי ונלחץ מעט לתחתית.
- נאפה את הפשטידה בתנור חם על 190 מעלות כ-35 דקות, עד להשחמה.
מקור: שגית מלכי
להשאיר תגובה