הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פשטידת בצל וגבינות קלה מקמח כוסמין

מתכון פשטידת בצל

בקערה אחת בלבד, ובלי כלים מיותרים, עם חומרי גלם משובחים תקבלו אצלכם בתנור פשטידה עשירה ומהממת.

מתאים לכל ארוחת ערב קלה, כמנה ראשונה, כתוספת נהדרת ליד סלט רענן, או לאירוח מפנק.

מתכון פשטידת בצל

פשטידת בצל וגבינות קלה מקמח כוסמין

הדפסה
מתכון של פשטידת בצל וגבינות קלה עם קמח כוסמין משלבת בשלמות בצל אפוי מתקתק וגבינות עשירות.
של: הדר ליאת

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

לתערובת הבצל:

  • 2 בצלים לבנים גדולים
  • 1 בצל סגול גדול או עוד בצל לבן
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • ½ כוס פטריות שמפיניון פרוסות לא חובה

לבלילת הפשטידה:

  • 1 גביע קוטג' או גבינה לבנה
  • ½ כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כף מלח שטוחה
  • ½ כפית פלפל שחור

להקרמה:

  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת

להגשה:

  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

שלבי הכנה

  • נקלוף את הבצלים הלבנים והסגול.
  • נחצה ונפרוס לפרוסות דקות של חצי עיגול.
  • בקערה גדולה נערבב בצלים פרוסים עם שאר מרכיבי הפשטידה.
  • נשמן תבנית אובלית גדולה ויוצקים לתוכה את תערובת הפשטידה.
  • נכסה את התבנית ומניחים למשך חצי שעה.
  • נפזר גבינה צהובה מגוררת.
  • נאפה את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות למשך שעה.
  • ברגע שהפשטידה מוכנה, נוציא מהתנור ונפזר בצל ירוק קצוץ.
  • נניח לצינון של לפחות שעה, להבטחת התייצבות הפשטידה.
מתכון פשטידת בצל
צילום: הדר ליאת

מקור: הדר ליאת

מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם | ובקבוצת הוואטסאפ לטיפים בריאים