מתכון של פשטידת בצל וגבינות קלה וטעימה, שתשמח לקשט כל ארוחה חגיגית, ותשביע אתכם גם בסתם יום של חול.
פשטידה מושלמת ונהדרת למחטף צהריים משביע, ומעולה לארוחת ערב קלה ומזינה, והכי כיף שהיא כל כך קלה להכנה.
פשטידת בצל
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 4 בצלים קצוצים
- ½1 כוס קמח תופח לפי כוס מידה או כוס חד פעמית לשתייה חמה, 250 מ”ל
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מים
- 3 ביצים
- גבינה צהובה מגורדת 250 גרם
- גבינת פיראוס מגורדת 100 גרם
- 1 קופסת פטריות חתוכות 400 גרם
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 4 קוביות קטנות של חמאה
שלבי הכנה
- נערבב היטב את כל החומרים בקערה ונעביר לתבנית משומנת.
- נאפה ב-180 מעלות 45- 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- נפזר כרבע שעה לקראת סוף האפייה 3-4 קוביות קטנות של חמאה לקבלת צבע יפה.
מקור: אילנה לוי | מוזמנים לעקוב גם בדף שלה אילנה לוי מתכונים
להשאיר תגובה