ברגע שתראו פשטידה מדהימה זו מולכם במסך, השאלה היחידה שתהיה בראשכם היא האם להכין לארוחת ערב או צהריים?!
קבלו מתכון לפשטידת אטריות מנצחת שמכינים בצ’יק בשילוב טעמים שיא השלמות של אטריות רכות ומפנקות עם המון גבינות עשירות.
ארוחה מלאה כוללת פחמימות וחלבונים שמכינים בקלי קלות ובכלום זמן. ביס אחד ולא תצליחו להפסיק לזלול!
פשטידת אטריות מנצחת לארוחת ערב
ציוד
- תבנית מספר 30
מרכיבים
- 400 גרם אטריות רחבות חבילה אחת
- 250 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח
- 100 גרם מחמאה/חמאה
- 3 כוסות חלב
שלבי הכנה
- בסיר מטגנים מחמאה/חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שישחימו מעט
- להוסיף את החלב ולערבב בלי הפסקה עד שיהיה סמיך מעט.
- להוסיף מלח ופלפל שחור ולהניח בצד עד שהתערובת מתקררת.
- כשהתערובת קרה להוסיף את הביצים ולערבב טוב טוב עד שהכל במרקם הומוגני.
- לבשל את האטריות לפי הוראות היצרן. לסנן ולשטוף אותן.
- משמנים תבנית מספר 30 היטב או תבנית אחרת בסדר גודל דומה.
- לשים חצי מכמות האטריות בתחתית ומעל לשפוך חצי מכמות התערובת ואז מעל לפזר את הגבינות (להשאיר קצת לפיזור למעלה).
- את שאר האטריות מסדרים מעל ואת שאר התערובת לשפוך שכל האטריות יהיו מכוסות. אפשר לפזר עוד גבינה.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה יפה.
- אפשר להוסיף מעט אגוז מוסקט מגורר לתערובת. במידה והתערובת סמיכה מדי להוסיף עוד קצת חלב.
מקור: פשטידת אטריות – שרה קבצצי
להשאיר תגובה