הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פשטידת אטריות מנצחת לארוחת ערב

מתכון פשטידת איטריות

מתכון של פשטידת אטריות מנצחת שמכינים במהירות בשילוב טעמים מושלמים של אטריות רכות ומפנקות עם המון גבינות עשירות.

ארוחה מלאה מורכבת עם פחמימות וחלבונים שמכינים בקלות ובמהירות. ברגע שתטעמו לא תצליחו להפסיק לזלול!

מתכון פשטידת איטריות

פשטידת אטריות מנצחת לארוחת ערב

הדפסה
ארוחה מלאה מורכבת עם פחמימות וחלבונים שמכינים בקלות ובמהירות.
של: שרה קבבצי

ציוד

  • תבנית מספר 30

מרכיבים

  • 400 אטריות רחבות חבילה אחת
  • 250 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • 100 גרם מחמאה/חמאה
  • 3 כוסות חלב

שלבי הכנה

  • נטגן בסיר מחמאה/חמאה.
  • נוסיף קמח ומערבבים עד שישחימו מעט
  • נוסיף את החלב ונערבב בלי הפסקה עד שיהיה סמיך מעט.
  • נוסיף מלח ופלפל שחור ונניח בצד עד שהתערובת מתקררת.
  • כשהתערובת קרה נוסיף את הביצים ונערבב טוב טוב עד שהכל במרקם הומוגני.
  • נבשל את האטריות לפי הוראות היצרן. נסנן ולשטוף אותן.
  • נשמן תבנית מספר 30 היטב או תבנית אחרת בסדר גודל דומה.
  • נשים חצי מכמות האטריות בתחתית ומעל נשפוך חצי מכמות התערובת ואז מעל לפזר את הגבינות (להשאיר קצת לפיזור למעלה).
  • נסדר את שאר האטריות מעל ואת שאר התערובת נשפוך שכל האטריות יהיו מכוסות. אפשר לפזר עוד גבינה.
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה יפה.
  • במידה והתערובת סמיכה מדי נוסיף עוד קצת חלב.
מתכון פשטידת איטריות
צילום: שרה קבבצי

מקור: פשטידת אטריות – שרה קבצצי