הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פרעצל מתכון לבייגלה מדהים

מתכון פרעצל

פרעצל מתכון של בייגל משגע ומפנק שחובה להכין ולשלוח את הילדים עם ארוחת בוקר שכל החברים יקנאו!

פרעצל מטריף, שקל להכין ויוצא כל כך טעים שאתם תריבו על האחרון שנשאר! פרעצל משגע – רך מבפנים וקריספי בחוץ!

מתכון פרעצל

פרעצל מתכון לבייגלה מדהים

הדפסה
פרעצל מתכון של בייגל משגע ומפנק שחובה להכין ולשלוח את הילדים עם ארוחת בוקר שכל החברים יקנאו!
של: נורית עטיה

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • סיר לבישול
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לשלב 1:

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס שמן
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח

לשלב 2:

  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות סילאן/דבש מה שאוהבים
  • 2 כפות אבקת סודה לשתייה מעורבות בכפית מים

שלבי הכנה

שלב 1:

  • להכניס לקערת מיקסר את הקילו קמח 3 כפות שמרים, 3 כפות סוכר, ולערבב אותם היטב (אפשר גם לערבב בצורה ידנית ללא שימוש במיקסר).
  • להוסיף לקערה 3/4 כוס שמן, 2 כוסות מים פושרים ונמשיך לערבב היטב, עד שהבצק מתחיל להתאחד.
  • כשהבצק מתחיל להתאחד להוסיף כפית מלח, ונמשיך ללוש כ- 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי.
  • לכסות את הבצק, ונניח להתפחה כ- 10 דקות.

שלב 2:

  • להרתיח ליטר מים על הגז, ונערבב בכוס, 2 כפות של סילאן/דבש , 2 כפות אבקת סודה לשתייה, כפית מים ונוסיף לסיר לפני שהמים מתחילים לרתוח.
  • לחתוך את הבצק לעיגולים, ועושים איזה צורה שבא לכם.
  • להכניס אותם לסיר במשך 20 שניות בלבד עד שהבצק צף. מוציאים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • למרוח את העיגולים בביצה, ומוסיפים שומשום/ מלח/ קצח וכל מה שבא לכם לפי הטעם.
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, עד שמשחים.
מתכון פרעצל
צילום: נורית עטיה

מקור: בייגלה מתכון Nurit Bar Atia