קבלו מתכון של פריקסה אסלי הכי מדובר והכי אהוב במטבח הטוניסאי.
בצק פריקסה מעולה ומושלם ועם מרקם נדיר והכי טעים!
פריקסה רך ומושלם בטעם אדיר
בצק נוח לעבודה עם תוצאה מדהימה
ציוד
- סיר טיגון
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 3 כוסות מים פושרים
- 2 כפות שמרים
- 1 כף סוכר אפשר גם 2 כפות
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
- 1 כף ערק / וודקה
שלבי הכנה
- ללוש את כל החומרים יחד למשך 10 דקות.
- להשאיר להתפחה עד הכפלת הנפח.
- לאחר התפחה, להוציא את האוויר, ולהשאיר שוב להתפחה עד להכפלת הנפח.
- ליצור לחמניות ושמים כל לחמנייה בחתיכת נייר אפייה.
- להתפיח שוב למשך 15-20 דקות.
- לחמם שמן ולשים גזר בסיר.
- עם הנייר אפייה לטגן, ובעזרת מלקחיים להוציא את נייר האפייה מן השמן.
- למלאת בכל מילוי שרוצים ואוהבים.
מקור: פריקסה הכי מושלם – מורן תורג’מן
האם ניתן לחלק את המרכיבים לחמש?
האם הלחמניות עוברות אקפאה לאחר הטיגון?
היי סימה,
היינו ממליצים לחלק לחצי או לשליש.
אפשר להקפיא אותן אחרי הטיגון, אבל המרקם הנדיר שלהן לא יישמר טוב.
בהצלחה!!