הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פריקסה רך ומושלם בטעם אדיר

מתכון פריקסה

קבלו מתכון של פריקסה אסלי הכי מדובר והכי אהוב במטבח הטוניסאי.

בצק פריקסה מעולה ומושלם ועם מרקם נדיר והכי טעים!

מתכון פריקסה
צילום: מורן תורג’מן
מתכון פריקסה
צילום: מורן תורג’מן

מתכון פריקסה

פריקסה רך ומושלם בטעם אדיר

הדפסה
בצק נוח לעבודה עם תוצאה מדהימה
של: מורן תורג’מן

ציוד

  • סיר טיגון
  • כוס חד פעמית לשתייה חמה

מרכיבים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף סוכר אפשר גם 2 כפות
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כף ערק / וודקה

שלבי הכנה

  • ללוש את כל החומרים יחד למשך 10 דקות.
  • להשאיר להתפחה עד הכפלת הנפח.
  • לאחר התפחה, להוציא את האוויר, ולהשאיר שוב להתפחה עד להכפלת הנפח.
  • ליצור לחמניות ושמים כל לחמנייה בחתיכת נייר אפייה.
  • להתפיח שוב למשך 15-20 דקות.
  • לחמם שמן ולשים גזר בסיר.
  • עם הנייר אפייה לטגן, ובעזרת מלקחיים להוציא את נייר האפייה מן השמן.
  • למלאת בכל מילוי שרוצים ואוהבים.
מתכון פריקסה
צילום: מורן תורג’מן

מקור: פריקסה הכי מושלם – מורן תורג’מן