בייגלה ירושלמי פריך וטעים, שאפילו במאפיות לא יוצא מושלם כזה! מתכון מדויק לבייגלה הכי טעים שיש, שישגע אתכם בריח האפייה שלו ולא תוכלו להמתין לסיום האפייה! מושלם לאכילה ככה, עם שמן זית, עם מטבלים, כריך וטוסט!
בייגלה ירושלמי פריך וטעים
מתכון קל לבייגלה ירושלמי טעים וממכר
מרכיבים
- ½ קילו קמח מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כף מלח
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות שמן זית
- 1 ½ כוסות מים פושרים
לציפוי:
- שומשום / קצח / זעתר מערבבים בתבנית מלבנית
- מים בתבנית מלבנית
שלבי הכנה
- שמים בקערה את כל המצרכים ולשים היטב במשך 7-10 דקות עד קבלת בצק חלק וקצת דביק. (לא חייב מיקסר)
- משמנים מעט קערה גדולה, מעבירים את הבצק לקערה המשומנת ומשמנים גם את פני הבצק ומפזרים קצת קמח מעל.
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מרטיבים את הידיים שיהיה נוח לעבוד עם הבצק
- מדליקים תנור לחום הכי גבוה, 250 מעלות. ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- לוקחים כדור בצק, מרדדים לעלה, ומגלגלים ואז יוצרים רצועה ארוכה ודקה. סוגרים את הרצועה לאליפסה.
- טובלים את הבייגלה בתבנית עם המים, מוציאים ומיד טובלים בתבנית עם השומשום, מפזרים מלח גס מעל הבייגלה לפני שנכניס לאפייה.
- מניחים את הבייגלה בתבנית אפייה ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק משחים.
- מוציאים מהתנור ומברישים מיד את הבייגליים בשמן זית משני הצדדים – לא חובה.
- נותנים להם מנוחה של כ-10 דקות.
מקור: בייגלה ירושלמי – Liel Ben David Badash
להשאיר תגובה