פריטטה במחבת שמכינים בכלום זמן! מתכון קל ומהיר לפריטטה, שילוב קטלני של פשטידת תפוחי אדמה עם אומלט, עשירה בירק וטעימה שתמיד כיף לאכול! ארוחה מושלמת ומזינה לכל היום, בייחוד בימים שאין זמן להכנות! חובה לטעום!
פריטטה במחבת שמכינים במהירות
מתכון קל ומהיר לפריטטה עשירה וטעימה ברמות
מרכיבים
- 3 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
- 4 ביצים טרופות
- 1 בצל מגורר
- 1 קופסה פטריות חתוכות כ-250 גרם
- מעט פטרוזיליה
- מעט שמן לטיגון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
שלבי הכנה
- מגרדים בפומפייה תפוחי אדמה, מניחים חצי שעה במסננת ומוסיפים רבע כפית מלח להגרת הנוזלים.
- מטגנים במחבת טפלון בצל קצוץ במעט שמן עד הזהבה, סוחטים את תפוחי האדמה, מוסיפים לבצל מטגנים מערבביםב מדי פעם עד שמתקבל צבע חום יפה במשך כ־10 דקות.
- מוסיפים עוד 2 כפות שמן, פטריות, פטרוזיליה, ביצים טרופות, מעט מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים מעט.
- מנמיכים את חום הבישול, מכסים את המחבת ומבשלים במשך כרבע שעה.
- מניחים את המחבת על מטלית ספוגה במים, מכסים עם צלחת שטוחה והופכים בזהירות, זה חם! מחליקים את הפריטטה בחזרה לתוך המחבת ומטגנים במשך כ־10-15 דקות נוספות.
הערות וטיפים
אפשר להכניס את המחבת לתנור להמשך אפייה, זה חוסך את הצורך להפוך את הפריטטה.
לפני ההכנסה לתנור כדאי לעטוף את הידית בנייר כסף.
לפני ההכנסה לתנור כדאי לעטוף את הידית בנייר כסף.
מקור: אילנה לוי
להשאיר תגובה