התוצאה: מנה מושלמת של פרגית במחבת מלאת חלבונים.
בטעם עשיר, שעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום קראנצ'י.
פרגית במחבת עם שעועית ירוקה מוקפצת
מנה שלמה ומלאה בחלבון וטעם!
ציוד
- מחבת
מרכיבים
לסטייק פרגית במחבת:
- סטייק פרגית
- 1 כף מרק עוף
- 1 כפית פלפל גרוס
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית כמון
- 4 שיני שום כתושות
- קורט מלח
- 3 כפות שמן זית
לאורז לבן:
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 4 כפות שמן
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 3 כוסות מים
- מלח
לשעועית:
- 1 שקית שעועית קפואה
- 3 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- מלח גס
- שומשום
שלבי הכנה
לסטייק פרגית במחבת:
- לנקות את השומן הלבן של הסטייק פרגית ולשטוף היטב במים רותחים לפחות 4 פעמים.
- לאחר השטיפה היסודית נסנן היטב ממים וננגב בנייר מגבת.
- נשים את הנתחים בקערה ונערבב היטב עם כל התבלינים והשמן.
- לחמם מחבת ונצרוב מכל כוון בערך 5 דקות
לאורז לבן:
- לשטוף היטב את האורז ונניח במסננת עד להתייבשות מוחלטת.
- בסיר עם 4 כפות שמן נטגן בצל חתוך.
- להוסיף את האורז לעוד 3 דקות ונוסיף 3 כוסות מים ומלח.
- כשהמים הגיעו לרתיחה נוריד את הלהבה לנמוכה ונכסה את הסיר במכסה עד שכל המים מתאדים.
- לכבות את הגז ולהשאיר לעוד 5 דקות מכוסה לפני ההגשה. אפשר לתבל בכל תיבול שכל אחת אוהבת
לשעועית:
- לשטוף היטב את השעועית, להניח במסננת עד שלא יהיו מים.
- לנגב במגבת ולחמם 3 כפות שמן זית במחבת.
- להוסיף פלפל שחור גרוס ומלח גס.
- להקפיץ את השעועית במשך 5 דקות סה"כ ולפזר שומשום דקה לפני כיבוי האש.
- השעועית צריכה להיות טיפה קשה ולא מושית.
מקור: מרי שרעבי
מוזמנים לעקוב בקבוצתה “מלכות המטבח ביחד”
להשאיר תגובה