קבלו מתכון להכנת פרגיות סופר עסיסיות ורכות שממלאים באורז מפנק.
פרגיות ממולאות באורז ברוטב אדום משגע המקפיץ את הטעמים ברמות.


פרגיות ממולאות באורז עם רוטב משגע
עסיסיות מטריפה עם טעם מושלם
ציוד
- סיר רחב
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 8 פרגיות עוף ירך מפולט
- 1 בטטה חתוכה לקוביות בינוניות
למילוי:
- 2 כוסות אורז מבושל
- 1 בצל מגורד בפומפיה גסה
- 1 עגבניה מגורדת או חתוכה
- 4 שיני שום כתוש
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ⅓ כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן
לרוטב:
- 1 בצל קצוץ
- 5 שיני שום כתושות
- ½ צרור כוסברה קצוצה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית אבקת מרק עוף
- 2 כוסות מים
- ⅓ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית מלח
- 2 כפות שמן
שלבי הכנה
- לפרוס את הפרגית על משטח עבודה, ונשטח אותו בעדינות עם פטיש של שניצל
- שמים במרכז 2 כפות מתערובת האורז ואז נגלגל בעדינות.
- כשהפרגית מגולגלת נכניס קיסם דרך הפרגית שיתפוס את הקצוות ויעבור לצד שני, כך הפרגית לא תיפתח.
- להשחים את הבצל ומוסיפים את השום ומבשלים כ-2 דקות.
- להוסיף את הפפריקה וכורכום, ואז מוסיפים כוס מים ומתבלים.
- לסדר את הפרגיות, ומוסיפים את בטטות. אחרי 10 דקות נוספות מוסיפים כוס וחצי מים על אש נמוכה כ-45 דקות .
- להבריש את הפרגית במעט שמן ופפריקה.
- להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך רבע שעה בערך.

מקור: פרגיות ממולאות באורז – נועם זגדון
גם בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
להשאיר תגובה