לא בכל יום תחכה לכם מנה קלאסית מהממת לכל המשפחה – טעימה, משביעה, עשירה ו… קלה להכנה!
אז בואו להתענג על פרגיות בתנור רק בתבנית אחת עם תפוחי אדמה ובטטה אפויים בליווי סלט ירקות עשיר וגדול.

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה
לא בכל יום תחכה לכם מנה קלאסית מהממת לכל המשפחה – טעימה, משביעה, עשירה וקלה להכנה!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו פרגיות נקיות ושטופות היטב
למרינדה:
- ⅓ כוס רוטב טריאקי
- ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק או חריף
- ¼ כוס שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- פלפל שחור מעט
- מלח קורט
לתפוחי האדמה והבטטות:
- תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה
- בטטה חתוכה לרבעים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
שלבי הכנה
- נערבב היטב את חומרי המרינדה, מכניסים את הפרגיות למשך כשעתיים, כדי שכל הטעמים ייספגו היטב.
- בינתיים ניקח ים תפוחי אדמה קטנים ומרתיחים עם הקליפה 10 דקות במים חמים ומסננים.
- את הבטטה נקלוף ונחתוך לרבעים ומשמנים עם מעט שמן זית.
- נתבל עם 3 כפות שמן זית, כפית פפריקה אדומה מתוקה, כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור. מעסים הכל.
- נכין תבנית עם נייר אפיה, שמים כל פרגית במרווח קטן.
- נוסיף את הבטטות והתפוחי האדמה.
- נאפה על 190-200 מעלות עד שהנתחים משחימים והפרגית רכה ועסיסית משני הצדדים.

מקור: צביה אורן
להשאיר תגובה