קבלו מתכון מעולה להכנת פרגיות בתנור ברוטב צלי ופטריות.
מנה אסתטית של פרגיות עסיסיות ורכות ברוטב עשיר ומפנק.

פרגיות בתנור ברוטב צלי ופטריות
מתכון קל וטעים בהכנת קלה
ציוד
- תבנית חד פעמית בינונית
מרכיבים
- 10 פרגיות
- 1 בצל
- 2 קופסאות פטריות שמפיניון 400 גרם
- מלח פלפל שחור
- 1 שקית רוטב צלי של אסם 22 גרם
- 1 כף סילאן
שלבי הכנה
- לוקחים 10 פרגיות, מטגנים אותן במחבת עם מעט שמן, לסגירה בלבד, משני הצדדים.
- להעביר ולסדר בתבנית קטנה ועמוקה.
- לחמם תנור לחום גבוה, 200 מעלות.
הכנת הרוטב:
- בסיר נטגן בצל פרוס לפרוסות, נוסיף קופסת פטריות שמפיניון שלמות,מסוננת, ומטגנים מעט.
- נוסיף מעט מלח,פלפל שחור ושקית רוטב צלי של אסם. ואז להוסיף כוס גדולה של מים רותחים.
- מערבבים ומבשלים עד שמסמיך מעט ומבעבע.
- לשפוך על הפרגיות. נוסיף מעל הפרגיות כף גדושה סילאן, ועם כף למזוג מהרוטה על הפרגיות.
- להכניס בנייר כסף, ואז נכניס לתנור ל40 דקות.
- מורידים כיסוי, ומכניסים לתנור עד קבלת צבע שזוף מעט.
- חשוב להשקות מרגע שמורידים כיסוי, רוטב על הפרגיות כדי שלא יתייבשו.

מקור: ישראלה אזולאי
להשאיר תגובה