הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פקעות בוטנים מושלמות לפסח (טרפש)

מתכון פקעות בוטנים (טרפס)

מתכון להכנת עוגיות בוטנים משגעות וקלות בטירוף!!

כמה מצרכים, וכמה דקות, ויש לכם עוגיות טעימות לפסח .

מתכון פקעות בוטנים (טרפש)
צילום: דבי ממן
מתכון פקעות בוטנים (טרפס)
צילום: דבי ממן
מתכון פקעות בוטנים (טרפס)

פקעות בוטנים (טרפס)

הדפסה
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
של: דבי ממן

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • ½ קילו בוטנים מולבנים קלויים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות קמח מצה דק
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • ½ כפית צפורן
  • 2 ביצים
  • אבקת סוכר

שלבי הכנה

  • נחמם תנור מראש ל 170 מעלות.
  • נטחן חצי קילו בוטנים מולבנים קלויים פעם אחת לבד.
  • נטחן שוב, הפעם עם כוס סוכר.
  • נוסיף: כפית אבקת אפיה 2 כפות קמח מצה דק, כפית שטוחה קינמון, וחצי כפית ציפורן, 2 ביצים ונלוש היטב.
  • נניח לכמה דקות בצד.
  • נשמן מעט את הידיים וניצור כדורים.
  • נגלגל באבקת סוכר את הכדורים שיצרנו ושמים במנג’טים בתבנית אפייה.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 170 בין 10-12 דקות.
מתכון פקעות בוטנים (טרפס)
צילום: דבי ממן

מקור: דבי ממן