הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פסטרמה ביתית קלה להכנה

מתכון פסטרמה ביתית

מתכון של פסטרמה ביתית שמכינים מחזה הודו או עוף מצופה בתערובת חרדל ודבש שמשדרגת את הטעם!

בטוח שבפעם הבאה שתרצו לקנות מהסופר, תחשבו פעמיים ותכינו בבית פסטרמה הודו או פסטרמה עוף ביתית טעימה.

מתכון פסטרמה ביתית

פסטרמה ביתית קלה להכנה

הדפסה
מתכון של פסטרמה ביתית שמכינים מחזה הודו או עוף מצופה בתערובת חרדל ודבש שמשדרגת את הטעם!
של: טלי רויטל יעקב

מרכיבים

  • 750 גרם חזה הודו או חזה עוף עד 1 ק"ג
  • 3 כוסות מים 720 מ"ל
  • 3 כפות מלח

לציפוי:

  • 1 כף חרדל גרגירים
  • 2 כפות דבש
  • 1 ½ כפות שמן זית
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוקה
  • 1 כף פפריקה שטוחה

שלבי הכנה

  • להשרות את חזה ההודו או עוף במים עם מלח במשך לילה – המים אמורים לכסות את הנתח.
  • לאחר השרייה, נוציא את הנתח מהמים ונשטוף במי ברז. לייבש בעזרת מגבות נייר.
  • לחמם תנור ל-200 מעלות (חשוב שהוא יהיה חם!)
  • בינתיים לקחת תבנית קטנה ולערבב בקערית את כל חומרי הציפוי.
  • למרוח את הציפוי על הנתח מכל הכיוונים, ואז להניח ישירות על התבנית ולהכניס לתנור לרבע שעה.
  • לכבות את התנור עם בשר בפנים ולהשאיר אותו להתקרר לחלוטין. עדיף לעשות בערב כך שאפשר להשאיר בתנור עד הבוקר.

הערות וטיפים

  • אפשרי לשלב בציפוי כל מה שאוהבים.
  • חשוב לא לדלג על שלב ההשרייה כי הבשר עלול לצאת תפל מבפנים.
  • חזה הודו מאוד עדין ומתייבש בקלות, לכן משתדלים לא להשאיר את הפסטרמה יותר מדי זמן בתנור.
מתכון פסטרמה ביתית
צילום: טלי רויטל יעקב

הפוסט המקורי: מתכון לפסטרמה ביתית – זהר עברו