קבלו מתכון להכנת פסטרמה ביתית בריאה וטעימה.
מתכון שמוכן בדקות ספורות, לפסטרמה טעימה במיוחד.
מוכנה בדקות: פסטרמה ביתית בריאה וטעימה!
עסיסיות מטריפה עם רכות מפתיעה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 4 חצאי חזה עוף
- 1 כף פלפל שחור
- 1 כף פפריקה
- 2 כפות מלח עבה
- 1 כפית כרכום
- שמן זית או קנולה
שלבי הכנה
- להכניס לקערה את חצאי החזה עוף, ומעליהם מוסיפים את הפלפל שחור, פפריקה, מלח עבה, מעט כורכום, ושמן זית או קנולה בנדיבות.
- לעסות את הכל ולערבב יחד היטב.
- רצוי להכניס למקרר למשך 12 שעות, ואם לא לפחות 2-3 שעות.
- בתבנית התנור עם נייר אפייה, לסדר את החזה עוף.
- לעטוף עוד פעם מלמעלה עם נייר אפייה כדי למנוע מגע של הנייר כסף עם העוף.
- לעטוף עם נייר כסף, ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות.
- להסיר את הנייר ולתת עוד 10 דקות של אפייה.
- להוציא מהתנור ולפרוס לאיזה עובי שרוצים.
- אפשר להשאיר במקרר עד לשבוע.
מקור: פסטרמה ביתית – שרה בן ניסן
בדיוק כמו להכניס חזה עוף לתנור, אין כל שוני, יבש מאוד מאוד על אף השריית החזה עוף ל 12 שעות ב"מרינדה" שהוצלצה, מאכזב
היי רחל,
אפשר בפעם הבאה לאפות פחות זמן או בחום טיפה נמוך יותר.
בהצלחה!