היא רק נראית מאוד מסובכת, אבל המנה הזו יכולה להיות אצלכם על שולחן הארוחה עוד היום! פסטייה שושנים במילוי עוף ושקדים, שתצטערו שלא הכנתם מספיק! מנה משגעת וגם מרשימה שכל אחד יכול להכין בקלות! מושלמת לצהריים ולערב.

פסטייה שושונים כמו באירועים
מתכון קל לפסטייה שושנים במילוי פרגיות ושקדים
מרכיבים
- 700 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
- 4 בצלים חתוכים לקוביות
- ½ כוס גפרורי שקדים
- 2 כפות סילאן
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- ראס אל חנות
שלבי הכנה
- מטגנים בצל ב-3 כפות שמן עד שהם מעט זהובים. מוסיפים פרגיות ומטגנים במשך 10 דקות, מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים תבלינים וסילאן, מערבבים, מבשלים עוד 10 דקות ומכבים.
- מוסיפים כוסברה או פטרוזיליה (אפשר לוותר), ושקדים.
- מקררים לפני מילוי.
- להרכבה – משמנים את השיש בשמן ומניחים דף פילו על השיש המשומן.
- מורחים שמן מעל דף הפילו.
- בעדינות תוך כדי הרמה מסובבים את דף הפילו פעמיים, וכך נוצר מרכז עם קיפולים.
- מניחים במרכז מהמילוי.
- לוקחים את שאריות דף הפילו ומקפלים מעל המילוי פעם מימין ופעם משמאל.
- מהדקים היטב, ואז הופכים ומניחים על נייר אפיה.
- משמנים מלמעלה, ואופים בטורבו בתנור שחומם על 200 מעלות עד להזהבה מלאה.

מקור: פסטייה שושנים – חני קונאשוילי
להשאיר תגובה