מתכון של פסטייה פרגיות מנה מנצחת לראש השנה ולכל מועד שמתחשק!
פסטיה מרוקאית שעשויה מבצק פילו פריך במילוי של פרגיות, פירות יבשים ופיצוחים!


פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים
מנת פתיחה חגיגית טעימה במיוחד לחג.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
- מחבת
מרכיבים
- 1 חבילה דפי פילו או עלי סיגר 500 גרם – להפשיר במקרר לילה קודם
- פרגיות 400 גרם, קצוצות דק/פילטים עוף
- ספריי שמן
- 2 בצלים קצוצים קטן
- 2 כפות סילאן
- ½ כפית כורכום
- מלח קורט
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- ½ כפית קינמון
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- כוסברה/פטרוזליה קצוצה לפי הטעם
- ½ כוס צימוקים
- ½ כוס שזיפים קצוצים
- ½ כוס משמש קצוץ
- ½ כוס שקדים מולבנים חצויים קלויים
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
- ¼ כוס פקאן מסוכר או פיסטוק קלוי קצוץ
שלבי הכנה
- נטגן במחבת עם שתי כפות שמן בצל עד שמזהיב.
- נוסיף את הכורכום והסילאן וממשיכים עד לקרמול.
- נוסיף את הפרגיות הקצוצות, מלח ופלפל ומטגנים עד שצבע העוף משתנה.
- בשלב זה נוסיף את הפיצוחים, פירות היבשים, הכוסברה ושאר התבלינים .
- נטגן עד שהנוזלים מתאדים ונצנן את המלית.
- להכין 2 עלי סיגר או 2 דפי פילו חתוכים לריבועים מרוססים עם ספריי שמן.
- נניח עלה סיגר, משמנים אותו בספריי שמן ולהניח מעליו עוד עלה משומן.
- נשים מהמלית בקצה העלה ומגלגלים לרולדה – סגירת עלה סיגר.
- להמשיך ככה לעשות עד גמר העלים.
- 2 עלים מלית סגירה! אין צורך בסגירה בקמח ומים מאחר ואנחנו לא מטגנים אותם אלא אופים!
- בתבנית מרופדת בנייר אפייה נניח את העלים ומברישים ביצה ושומשום.
- נכניס לתנור על חום 200 מעלות עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
- נחמם סילאן כדקה במיקרוגל, וכשהסיגרים מוכנים, להבריש אותם במעט ממנו.

להשאיר תגובה