מתכון להכנת פסטה מושלמת ברוטב שמנת לצד קוביות בטטה וגבינת פרמז’ן.
פסטה שמנת לארוחת צהריים או ערב קלילה, קלה, ומהירה .
פסטה שמנת בטטה קלה כמו במסעדות
קלילה, קלה, ומהירה עם טעם עשיר
ציוד
- סיר
- מחבת ווק
מרכיבים
- 1 חבילה פסטה פפרדלה 250 גרם
- שמן זית
- ½ חבילה חמאה 50 גרם
- 1 בטטה
- 2 שיני שום
- 2 חבילות שמנת לבישול
- ½ כוס חלב
- אגוז מוסקט מעט מרק עוף פרווה ופלפל שחור
- עלי בזיליקום
- מעט פרמז’ן
שלבי הכנה
- במחבת ווק נכניס את החמאה, בטטה שחתכנו לקוביות, ושתי שיני שום כתושות.
- נקפיץ מעט על אש המוכה ונדאג שהשום לא יישרף.
- נוסיף את ה-2 שמנת לבישול, חצי כוס חלב, מעט מרק עוף, פלפל שחור, אגוז מוסקט, ונביא לרתיחה.
- ננמיך את האש עד שהבטטה מוכנה ורכה.
- נכין פסטה לפי הוראות יצרן, ואז נמזוג מן הרוטב על הפסטה ונקשט עם עלי בזיליקום וגבינת פרמז’ן.
מקור: מורן תורג’מן
להשאיר תגובה