פלפלים ממולאים קלים להכנה, מושלמים לכל ארוחה ומתאימים גם לצמחונים ולטבעונים! מתכון קל, שכל אחד יכול להכין, לארוחה מזינה וטעימה שתעלה חיוך בכל יום שתגישו אותה! מתכון פשוט ואין צורך בבישול האורז ובהכנות יתר!
פלפלים ממולאים בגרסה צמחונית
מתכון קל לפלפלים ממולאים מושלמים לארוחת צהריים
מרכיבים
- 7-8 גמבות אדומות או צבעוניים
למילוי:
- 1 כוס אורז בסמטי מושרה חצי שעה במים שטוף ומסונן!
- 1 כוס אפונה קפואה או שימורים 400 גרם
- 2 גזרים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
תיבול:
- 1 כף שמן
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית פפריקה
- מלח קורט
- פלפל שחור לפי הטעם
רוטב:
- 1 בצל
- ¼ כוס שמן
- 1 כף פפריקה
- 2 עגבניות
- ¼ כפית קינמון
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 3 כוסות מים רותחים
שלבי הכנה
- מערבבים רכיבי המילוי.
- ממלאים את הפלפלים באורז ובאפונה עד גובה 3/4 ומניחים אותם על הרוטב.
להכנת הרוטב:
- חותכים בצל לרצועות, מטגנים עם 1/4 כוס שמן עד הזהבה, מוסיפים כף פפריקה ומערבבים.
- מוסיפים שתי עגבניות גדולות מגורדות, 1/4 כפית קינמון, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס,כף אבקת מרק עוף ושלוש כוסות מים רותחים.
- “משקים” את הפלפלים מדי פעם עם הרוטב ולכל אורך הבישול, זה חשוב מכיוון שרק כך האורז יתבשל כמו שצריך.
- מבשלים 40 דקות על להבה נמוכה.
הערות וטיפים
לא מבשלים את האורז לפני ההכנה.
מקור: אילנית בניזרי
להשאיר תגובה