מתכון של תפוחי אדמה בתנור קריספיים וזהובים עם רוטב מופלא המשדרג את הטעמים, בקריספיות מושלמת.
ארוחה טעימה וקלה להכנה שהכי מתאימה לפינוק לילי עם המשפחה או כתוספת מזינה ליד ארוחת הצהריים.
פלחי תפוחי אדמה בתנור
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 4 תפוחי אדמה שטופים הזן האדום, אפשר עם או בלי קליפה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס מים
- ¼ כוס שמן זית משתמשים בקצת פחות
- ½ כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף עשבי תיבול יבש פטרוזיליה / כוסברה / טימין / שמיר וכו’
- 1 כף אבקת מרק
- 1 כף מיונז
שלבי הכנה
- ניקח את תפוחי האדמה ונחתוך לחצי, כל חצי נחתוך ל-3 חלקים מהצד הארוך.
- נרתיח סיר מים עם כפית כורכום וכפית מלח ונכניס אליו את תפוחי האדמה. נבשל למשך 10 דקות.
- נעביר למסננת ומחכים לקירור.
- נחמם תנור ל-210 מעלות.
- בקערה נערבב טוב את שאר החומרים יחד.
- נטבול כל תפוח אדמה ונדאג שיהיה מהרוטב עליו.
- נניח בתבנית עם נייר אפייה, ונאפה במדף שני מלמטה על 2 פסים.
- נאפה עד שמקבלים צבע יפה והכל מבעבע בצדדים. נהפוך מדי פעם בעדינות.
- ניתן להשאיר עוד קצת להשחמה וקריספיות.
מקור: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
מראש הכפלתי כמויות כי ראיתי את הפוטנציאל..
וכאן התפו”א יצאו נימוחים, שזופים וטעימים, אחרי 40 דקות בתנור
מושלם!
תודה
היי דיינה,
מעולה, איזה יופי!! אם צילמת נשמח לראות תמונה בקבוצה 🙂