הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פלודן – מאפה שכבות עם פירות ואגוזים בטעם נוסטלגי

פלודן

פלודן – מאפה שכבות חגיגי ונוסטלגי, המגיע מהמטבח ההונגרי וכולל מלית מפנקת של אגוזים, צימוקים ודובדבנים, מורכבת משכבות בצק פריך וחמאתי ומקבלת טעם שקל להתמכר! מתכון קל להכנה למאפה ייחודי ויוצא דופן שידהים את האורחים!

פלודן

פלודן, מאפה שכבות בצק פריך במילוי פירות ואגוזים

הדפסה
מתכון קל להכנת פלודן, מאפה הונגרי מבצק פריך ומלית עשירה
של: איגור ויינברג

מרכיבים

לבצק:

  • 500 גרם קמח ועוד 100 גרם לציפוי
  • 10 גרם מלח
  • 270 גרם מים 38 מעלות
  • 40 גרם שמן חמניות
  • 100 גרם חמאה לציפוי
  • 50 גרם קורנפלור לציפוי

גלזורה:

  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 40 גרם חלב
  • סוכר אחרי אפייה

למילוי:

  • 2 כוסות אגוזי מלך
  • 2 כוסות צימוקים בהירים
  • 2 כוסות סוכר מעורבב עם קינמון 50/50
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 יחידות לחמניות מתוקות וניל
  • 2 לימון
  • גרידת לימון מ-2 לימונים
  • 70 גרם שמן חמניות
  • 70 גרם חמאה
  • 400 גרם דובדבן קפוא מופשר

שלבי הכנה

  • מכינים בצק מהקמח, מים, שמן ומלח. בצק יהיה טיפה יבש, וככה צריך להיות.
  • מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ונגלגל. נדפוק על שולחן כל כדור כ-15-20 פעם,עוטפים כל כדור בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של 15 דקות.
  • מכינים את המילוי – את הלחמניות מגרדים, ואת הלימונים גם מגרדים וסוחטים.
  • מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים בצד.
  • חוזרים לבצק – פותחים את הכדורים ללא כח, רק עם משקל של מערוך וידיים.
  • לוקחים 100 גרם קמח ומוסיפים כ-50 גרם קורנפלור ואז נערבב.
  • פותחים כל כדור לעיגול עם מערוך, עד שהבצק לא מתכווץ יותר.
  • מוסיפים מעל הבצק המרודד את התערובת של הקמח והקורנפלור כך שתכסה את כל השטח. לא לפחד – הבצק ייקח את מה שהוא צריך, ולא יותר!
  • מכינסים את העיגולים אחד מעל שני, ונבדוק שכל עיגול יהיה עם תערובת הקמח.
  • לשים את כל העיגולים לאט עד שהבצק ייפתח לגודל הרצוי, זה יהיה עד 40 ס”מ.
  • מורידים את תערובת הקמח בעזרת מברשת.
  • מורחים על כל עיגול חמאה רכה, מפזרים תערובת של סוכר וקינמון על כל השטח ומכניסים את העיגולים אחד מעל השני.
  • מחלקים את הבצק והמילוי ל-3 חלקים.
  • ממלאים כל חלק של בצק במילוי, מגלגלים וסוגרים בצדדים.
  • חותכים חריצים בכל הרולדות ונמרח את הגלזורה.
  • אופים בתנור שחומם ל־180-200 מעלות במשך 30-40 דקות.
  • לאחר האפייה, מורחים מים קרים על כל רולדה ומפזרים סוכר.

הערות וטיפים

פלודן
צילום: איגור ויינברג


מקור: פלודן מאפה שכבות עם פירות ואגוזים – איגור ויינברג
מוזמנים גם בפייסבוקבאינסטגרםוביוטיוב