פיתות ממכרות ונדירות, שמכינים במחבת וישדרגו כל ארוחה! מתכון קל להכנת פיתות במרקם רך ואוורירי, מתובלות בטעם ממכר ומושלמות גם בלי שום דבר ליד! פיתות חלביות, אך ניתן להכין גם פרווה ולשלב בארוחה בשרית.
פיתות משגעות ונדירות במחבת
מתכון קל להכנת פיתות ממכרות במחבת
מרכיבים
- ½3 כוסות קמח
- ¾ כוס מים חמימים
- ¾ כוס חלב. אפשר להחליף במים אבל להוסיף מחמאה בשביל הרכות
- 1 כפית שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- ⅓ כוס שמן
לפיזור מעל:
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- ½ כפית שום גבישי
- ½ כוס שמן זית
- מעט מלח גס
שלבי הכנה
- שמים בקערה מים, חלב ושמרים ומערבבים היטב.
- מוסיפים סוכר וקמח, לשים מעט ומוסיפים מלח.
- כשמתחיל להיווצר מוסיפים שמן, לשים כ-5 דקות ומניחים בצד להתפחה של 40 דקות עד לשעה.
- מחלקים את הבצק ל-10 עיגולים ומשטחים לפיתות.
- מטגנים ללא שמן במחבת חם משני הצדדים עד השחמה.
- שמים בצלחת שטוחה פטרוזיליה, שום, שמן ומעט מלח גס, טובלים כל פיתה משני הצדדים ומכסים כ־10 דקות.
הערות וטיפים
מקור: פיתות נדירות – נחמי זגורי
להשאיר תגובה