מתכון להכנת פיתות ללא גלוטן רכות ואווריריות.
פיתות שמתאימות גם לפסח בהכנה סופר קלה ופשוטה.
פיתות ללא גלוטן טעימות בטירוף
מרקם מעולה בהכנה קלה
ציוד
- סיר פיתות / מחבת
מרכיבים
- 1 שקית מולינו ירוק כשר לפסח ½ קילו
- 1 קוביה שמרים של שמרית כשר לפסח
- ½1 כפות סוכר
- ⅓ כוס שמן זית
- ½ כף מלח
- מים 550 מ”ל – לא חמים
שלבי הכנה
- בצלחת לשים את הקובית שמרים עם 3 כפות מים וכפית סוכר, לערבב ולהוסיף לקמח.
- נערבב ונוסיף את הסוכר ואת השמן.
- נערבב ונוסיף את כל יתר המים.
- נעבד במיקסר או ביד כשמתחיל להיות בצקי ודביק נוסיף מלח ונעבד עוד חצי דקה – הבצק צריך להיות דביק.
- נשמן קערה ועם יד משומנת נוריד את הבצק ונעבד לכדור יפה ונתפיח חצי שעה.
- נוריד למשטח מקומח, נוציא את כל האוויר ונחלק ל 8 כדורים.
- נרדד לפיתות וניתן להם לנוח רבע שעה.
- נכניס לסיר פיתות או תנור שחומם מראש על 230 מעלות (בתנור בערך 7 דקות).
מקור: פיתות ללא גלוטן אביב ומור אנקרי
שמרים זה החומר שנמנעים ממנו בפסח אז איך זה כשר
היי שושנה,
שמרים יבשים כשרים לפסח. אפשר לבדוק שכתוב כך על המוצר עצמו.
בהצלחה!
מה זה מולינו?
היי רוחמה,
זה קמח ללא גלוטן של חברת מולינו.
בהצלחה!
אפשר בשמרים יבשים וכמה
מה זה מולינו?
סוג של קמח ללא גלוטן
יש שמרים כשרים לפסח?????
היי רחלי,
אכן כן, תוכלי למצוא בסופרים, יהיה כתוב על המוצר. מדובר בשמרים יבשים.
בהצלחה!