הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פיתות במחבת מקמח מלא (רכות ותפוחות!)

מתכון פיתות

מתכון של פיתות עסיסיות, רכות ותפוחות שאפשר לאכול איתן כמעט הכל… ואם ניתן להכין אותן בבית בקלות, אז בכלל שיחקתם אותה!

אז קבלו מתכון של פיתות במחבת מקמח מלא, יפות ומפתות, רכות ואווריריות, בהכנה מהירה על מחבת וכמעט בלי שמן בכלל.

מתכון פיתות

פיתות במחבת מקמח מלא

הדפסה
קבלו מתכון של פיתות במחבת מקמח מלא, יפות ומפתות, רכות ואווריריות, בהכנה מהירה.
של: נאווה דהאן נמרודי

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 1 קילו קמח מלא
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים פושרים

שלבי הכנה

  • ללוש את כל החומרים לבצק, כאשר את המלח והשמן נוסיף בהמשך.
  • שימו לב, צריך בערך 3 כוסות מים פושרים. שמים בהדרגה ולהוסיף עד שמתגבש בצק.
  • להתפיח עד שמכפיל נפח, לחלק לכדורים ולתת מנוחה של כמה דקות.
  • לרדד במערוך ולהמתין שוב לתפיחה לערך 10 דקות.
  • לחמם מחבת כבדה לחום גבוה, לא צריך שום שמן ולא צריך לכסות.
  • כעת להניח את הפיתה ולהפוך לאחר מספר שניות.
  • להפוך שוב ולהמתין שייווצר כיס אוויר בבצק. להניח על מגבת מכותנה.

הערות וטיפים

מומלץ להקפיא בעודן טריות.
מתכון פיתות
צילום: נאווה דהאן נמרודי

מקור: נאווה דהאן נמרודי