מתכון של פיתות עסיסיות, רכות ותפוחות שאפשר לאכול איתן כמעט הכל… ואם ניתן להכין אותן בבית בקלות, אז בכלל שיחקתם אותה!
אז קבלו מתכון של פיתות במחבת מקמח מלא, יפות ומפתות, רכות ואווריריות, בהכנה מהירה על מחבת וכמעט בלי שמן בכלל.

פיתות במחבת מקמח מלא
קבלו מתכון של פיתות במחבת מקמח מלא, יפות ומפתות, רכות ואווריריות, בהכנה מהירה.
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 קילו קמח מלא
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- ¼ כוס שמן
- 1 כף מלח
- 3 כוסות מים פושרים
שלבי הכנה
- ללוש את כל החומרים לבצק, כאשר את המלח והשמן נוסיף בהמשך.
- שימו לב, צריך בערך 3 כוסות מים פושרים. שמים בהדרגה ולהוסיף עד שמתגבש בצק.
- להתפיח עד שמכפיל נפח, לחלק לכדורים ולתת מנוחה של כמה דקות.
- לרדד במערוך ולהמתין שוב לתפיחה לערך 10 דקות.
- לחמם מחבת כבדה לחום גבוה, לא צריך שום שמן ולא צריך לכסות.
- כעת להניח את הפיתה ולהפוך לאחר מספר שניות.
- להפוך שוב ולהמתין שייווצר כיס אוויר בבצק. להניח על מגבת מכותנה.
הערות וטיפים
מומלץ להקפיא בעודן טריות.

מקור: נאווה דהאן נמרודי
כמה פיתות יוצא מקילו קמח?
היי שרה,
כ-20 פיתות. בהצלחה 🙂
אפשר גם עם קמח רגיל? או חצי רגיל חצי כוסמין מלא?
היי איתן,
אכן כן, בהצלחה 🙂
למה אי אפשר לשמור את המתכון בפינטרסט?
היי שריתה,
האם הצלחת למצוא אותו בעמוד למעלה?