הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פיתות ביתיות רכות ומיוחדות (קל וכיפי להכנה)

מתכון פיתות ביתיות

מתכון של פיתות ביתיות מיוחדות שלא נתקלתם כמוהן מבצק רך ונוח לעבודה, שהכי כיף להכין ממנו פיתות רכות ואווריריות כמו ענן.

מתכון קל במיוחד להכנת פיתות ביתיות שהכי כיף להכין עם המשפחה ולהתענג מריח של מאפייה בבית.

מתכון פיתות ביתיות

פיתות ביתיות רכות

הדפסה
מתכון קל במיוחד להכנת פיתות ביתיות שהכי כיף להכין עם המשפחה ולהתענג מריח של מאפייה בבית.
של: עדי רות

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית / מחבת טפלון
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמן
  • 3-2.5 כוסות מים חמים לא רותחים

שלבי הכנה

  • בקערה לשים קמח שמרים וסוכר ולערבב ואז לשים את המלח ולערבב.
  • לשים שמן ולערבב ורק אז את המים ולא בבת אחת אלא בהדרגה.
  • הבצק אמור להיות נוח רך אחיד ולא דביק ממש כמו פלסטלינה.
  • ללוש עשר דקות, אפשר לישה ביד ללא שום מיקסר.
  • לקמח את הבצק והקערה נעטוף בניילון ונתפיח שעה וחצי אחרי שהבצק תפח ונוריד אוויר ונחלק את הבצק בין 15-18 כדורים.
  • כל כדור לפתוח עם מערוך לא נרדד דק מדי בכדי לתת לפיתות לתפוח.
  • להניח על משטח מקומח או תבנית מרופדת ונתפיח עוד 25 דקות.
  • להכניס לתנור שחומם מראש 220 מעלות בערך 5 דקות.
  • הפיתות אמורות להתנפח ולהיות זהובות.

הערות וטיפים

  • ניתן גם לעשות במחבת לחמם מחבת טפלון על להבה גבוהה חצי דקה מכל צד לעטוף את הפיתות במגבת 20 דק ורק אז ניתן לפתוח לא לפני להתאפק בסבלנות!!
  • כדי לשמור על טריות אפשר להקפיא בתום האפייה טריות מובטחת כאילו הרגע יצאו מהתנור.
 
מתכון פיתות ביתיות
צילום: עדי רות

מקור : עדי רות