קבלו מתכון של פיתות ביתיות במחבת, שיגרום לכם להפסיק לקנות פיתות במאפיות!
מתכון פשוט מאוד להכנה ומקבלים את הפיתות הכי רכות והכי אווריריות שאפשר להכין!
פיתות ביתיות מושלמות במחבת
מתכון כל כך קל שלא באמת צריך להיות שף כדי להכין!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מחבת
מרכיבים
- 3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס שמן
- 1 כוס מים חמימים
שלבי הכנה
- להכין את הבצק ונחלק ל 6-7.
- לקרוץ לעיגולים חלקים ולתת להם לנוח 7 דקות.
- נשים קצת קמח על משטח ולרדד לפיתה דקה.
- נשים על מגבת ונכסה ולתת תפיחה של חצי שעה.
- לחמם מחבת אש בינונית ונשים אותם ישר על הצד שהפיתה ישבה על במגבת. כל 10-15 שניות להפוך.
- בפעם השלישית נחכה שיהיה בועה/כיס בכל הפיתה.
הערות וטיפים
- במידה ויש משקל השקול חתיכות קטנות של 80 גרם.
- העיצוב של העיגול צריך שיהיה חלק מאוד בלי קרעים.
- לרדד עם מעט קמח ונשים על המגבת גם טיפונת מלח.
- תפיחה של החצי שעה היא חשובה מאוד בשביל שיהיה כיס מושלם.
- צריך סבלנות במחבת, הופכים כל 15 שניות. בפעם השלישית הכיס נוצר.
- להרים למחבת בעדינות כדי לא להרוס עם היד את הפיתה.
- עדיף שהמחבת שתהיה נון-סטיק: ציפוי טפלון שלא ידבק לא לשים שמן במחבת.
מקור: Hanna Hanit
איזה שמרים ?
היי,
יבשים. בהצלחה!
המתכון נראה מושלם
שאלה
חייבים להוסיף סוכר ?
אשמח לתשובה
היי,
האמת שכן, הסוכר מפעיל בעצם את השמרים. בלעדיו הם לא יעשו את עבודתם 🙂
בהצלחה!
נראה טוב
מלח מעל המגבת?
לשים את הפיתה במחבת בצד שהיה למטה או הפוך?
זה לא כל כך ברור
היי,
שמים את הפיתה במחבת בצד שהיה על המגבת בעת ההתפחה.
מקווים שהצלחנו לעזור!
השמן בתפריט הוא לטיגון? או להכניס לתוך הבצק?
היי מיכל,
השמן הוא לבצק, את המחבת מחממים ללא שמן.
בהצלחה!
באיזה שמן הכי מומלץ להשתמש?
היי עדי,
אפשר בשמן זית, אחלה טעם.
בהצלחה!
מתכון נהדר: יוצאות לי פיתות נהדרות: אבל לא ממש נוצר הכיס הרצוי. אני מכינה בדיוק לפי ההוראות: ומשום מה הכיס לא נוצר. האם יש מצב שצריך יותר שמרים ?
היי רחל,
אולי רידדת דק מדי או לא בישלת מספיק זמן (הזמנים במתכון הם המלצה בלבד, לכל אחד יש מחבת אחרת וכן הלאה). נסי בפעם הבאה לרדד לעובי של ס”מ.
נשמח לעדכון ובהצלחה!!