הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פיתות ביתיות מושלמות ורכות במחבת 

מתכון פיתות

קבלו מתכון של פיתות ביתיות במחבת, שיגרום לכם להפסיק לקנות פיתות במאפיות!

מתכון פשוט מאוד להכנה ומקבלים את הפיתות הכי רכות והכי אווריריות שאפשר להכין!

מתכון פיתות
צילום: נוף עתאמנה

מתכון פיתות

פיתות ביתיות מושלמות במחבת

הדפסה
מתכון כל כך קל שלא באמת צריך להיות שף כדי להכין!
של: נוף עתאמנה

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מחבת

מרכיבים

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס מים חמימים

שלבי הכנה

  • להכין את הבצק ונחלק ל 6-7.
  • לקרוץ לעיגולים חלקים ולתת להם לנוח 7 דקות.
  • נשים קצת קמח על משטח ולרדד לפיתה דקה.
  • נשים על מגבת ונכסה ולתת תפיחה של חצי שעה.
  • לחמם מחבת אש בינונית ונשים אותם ישר על הצד שהפיתה ישבה על במגבת. כל 10-15 שניות להפוך.
  • בפעם השלישית נחכה שיהיה בועה/כיס בכל הפיתה.

הערות וטיפים

  • במידה ויש משקל השקול חתיכות קטנות של 80 גרם.
  • העיצוב של העיגול צריך שיהיה חלק מאוד בלי קרעים.
  • לרדד עם מעט קמח ונשים על המגבת גם טיפונת מלח.
  • תפיחה של החצי שעה היא חשובה מאוד בשביל שיהיה כיס מושלם.
  • צריך סבלנות במחבת, הופכים כל 15 שניות. בפעם השלישית הכיס נוצר.
  • להרים למחבת בעדינות כדי לא להרוס עם היד את הפיתה.
  • עדיף שהמחבת שתהיה נון-סטיק: ציפוי טפלון שלא ידבק לא לשים שמן במחבת.
מתכון פיתות
צילום: נוף עתאמנה

מקורHanna Hanit