קבלו מתכון להכנת פיתות ביתיות במרקם רך וחלומי בטעם אסלי.
פיתות קלות וקלילות שמכינים בסיר חשמלי מיוחד המבטיח שלמות בתוצאות.
פיתות ביתיות בכלום עבודה
מרקם רך וחלומי עם טעם אסלי
ציוד
- סיר גריל חשמלי
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים
- 3 כפות שמן
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח לבסוף
- 3 כוסות מים פושרים כוס שלישית בהדרגה
שלבי הכנה
- ללוש במיקסר את כל המרכיבים (המלח בסוף) למשך 5 דקות, עד לקבלת בצק.
- לשמן מעט את הבצק ושמים אותו להתפחה של שעה וחצי.
- לחלק את הבצק לכדורים בגודל פיתה, מרדדים מכסים במגבת נקייה ומתפיחים למשך 10 דקות בערך
- להכניס לסיר גריל חשמלי, ושמים גם על הגז על אש בינונית – נמוכה ומטגנים את הפיתות, אין צורך להפוך את הפיתה.
מקור: פיתות ביתיות בכלום עבודה – רבקה סחראי
ואם אין לי סיר כזה? מה התכנית בתנור או אופציה אחרת?
היי דנה,
אפשר בהחלט לאפות אותן על 220 מעלות במשך 5 דקות עד שהן מתנפחות יפה. להשתמש בתבנית גדולה עם נייר אפייה ולשמור על מרווחים.
בהצלחה!
האם אפשר לאפות את הפיתות במחבת על הגז ?
אכן כן, 2 דקות בערך כל צד על אש בינונית. בהצלחה!
נשמע ובעיקר נראה מעוללללה!! איפה אפשר לקנות את הסיר החשמלי הזה?? מישהו/י יכולים לעזור לי ולאמר לי היכן ניתן להשיג ולקנות סיר חשמלי כזה??? תודה….????
היי יעלי,
אפשר למצוא בחיפוש בגוגל או בשווקים, אבל אפשר גם לאפות אותן על 220 מעלות במשך 5 דקות עד שהן מתנפחות יפה. להשתמש בתבנית גדולה עם נייר אפייה ולשמור על מרווחים.
בהצלחה!