קבלו מתכון של פיצה מושלמת וטעימה שמכינים במחבת בתוך דקות ספורות של עבודה בטעם גבינתי עשיר.
מכינים לנכדים או לבני המשפחה כארוחה טעימה וצופים איך כולם עפים באנחות של עונג בכל ביס וביס!
פיצה במחבת בדקות של עבודה
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף מלח
- ½2 כוסות מים
- ¼ כוס שמן
לרוטב פיצה:
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- ½ כוס מים
- 2 כפות חומץ
- 2 שיני שום כתוש
- פלפל שחור מעט
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אורגנו
- ¼ כוס שמן
לתוספות: (כל מה שאוהבים)
- גבינה צהובה לפי הטעם
- זיתים לפי הטעם
- פטריות לפי הטעם
- מוצרלה לפי הטעם
- עגבניות לפי הטעם
שלבי הכנה
להכנת הבצק:
- ללוש במיקסר 5-7 דקות לבצק אחיד ואז להניח למשך 10 דקות למנוחה.
- נחלק את הבצק ל-15 כדורים שווים.
להכנת הרוטב:
- נשחים את הרסק עם השמן ורבע כוס מים, ואז נוסיף את השום והתבלינים.
- נוסיף עוד חצי כוס מים. מבשלים כ-5 דקות.
- נפתח כל כדור לעיגול בעובי ½ ס”מ .
- נחמם מחבת טפלון ולשמן מעט.
- נניח את הבצק במחבת ונבשל כ-3 דקות. לאחר מכן נהפוך את הבצק.
- נמרח את הרוטב ונוסיף תוספות כמו זיתים פטריות מוצרלה עגבניות. נפזר גבינה צהובה.
- נכסה את הסיר ונבשל כ-3 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה והבצק מבושל .
מקור: פיצה במחבת – נועם זיגדון
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
יופי של מתכון
היי,
שמחים שאהבת!