מתכון של רול פילו תפוחים מבצק רך ומתקתק עם מלית תפוחים מקורמלים.
מאפה תפוחים משגע המשודרג עם המון אגוזים וצימוקים מפנקים שישאיר את כולם מכורים.
פילו תפוחים מקורמלים עם אגוזים וצימוקים
במרקם חלומי עם מלית משגעת
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- סיר
מרכיבים
- 5 תפוחים גרנד סמית חתוכים לקוביות קטנות
- 50 גרם חמאה או מחמאה קוביות
- 1 מקל קינמון
- 3 כפות סוכר חום
- צימוקים ואגוזים שאוהבים
- 1 חבילה פילו 500 גרם
- אבקת סוכר
שלבי הכנה
- נשים בסיר את התפוחים עם החמאה, מקל קינמון, 3 כפות סוכר, והצימוקים ואגוזים כמה שאוהבים.
- לתת בישול עד שהתפוחים נראים מבריקים ומקורמלים.
- לקחת את חבילת הפילו, ולוקחים כל פעם דף אחד כשהוא עם הצד הצר אלינו, ולכסות את השאר שלא יתייבש.
- להתיז ספריי שמן בטעם חמאה.
- לשים במרכז הדף הקרוב אלינו מעט מתערובת התפוחים, ואז לקפל משני הצדדים אל האמצע ולגלגל מאתנו והלאה.
- לסדר בתבנית ולהתיז ספריי שמן בטעם חמאה.
- לפזר אבקת סוכר עוד לפני האפייה מה שנותן צבע שחום יפה ועמוק.
- לאפות ב-180 מעלות למשך כחצי שעה.
- לפזר אבקת סוכר.
מקור: פילו תפוחים – לבשל ולאפות עם ליטל
להשאיר תגובה