מתכון של דג סלמון שלם בתנור, הדג הכי טעים שיש. ללא עצמות.
פילה סלמון שלם בתנור , מתובל בעשבי תיבול ופיצוחים קצוצים שמדרגים את הטעם.
פילה סלמון שלם בתנור
מתכון קל למנה טעימה ומנצחת לשבת!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו פילה סלמון נתח שלם
- ½ צרור פטרוזיליה
- ½ צרור כוסברה
- 5 שיני שום כתושות
- ½ כוס שמן זית מעולה
- מיץ לימון מלימון שלם
- ½1 כוסות פיצוחים קצוצים דק פיסטוקים, אגוזי מלך, צנוברים
- ½ כוס פרורי לחם לבנים
- מלח קורט
- פלפל קורט
שלבי הכנה
- את הדג לחתוך קווים באלכסון במרחק 3-4 סנטימטר.
- לחזור ולחתוך קווים באלכסון בצד הנגדי.
- כך שמתקבל ריבועים יפים של סלמון וביניהם חריצים.
- לקחת מערוך, לעטוף בנייר אפייה אחד, ונייר אלומיניום כמה פעמים, לעטוף טוב.
- להעמיד את הדג מסביב למערוך, שיעמוד יפה ויפתחו את כל החריצים.
- לפזר מעט מלח ופלפל.
- למרוח את תערובת העשבים והפיצוחים בחריצים של הדג.
- להכניס לתנור על 220 מעלות כ- 20 דקות.
מקור: דג סלומון בתנור מאת Afaf Ibrahem
להשאיר תגובה