כלום עבודה ויש לכם מנה עיקרית מנצחת וחגיגית – פילה סלמון בתנור, במרינדה מפנקת במיוחד המשתלבת עם טעם הדג בצורה נפלאה! מתכון פשוט הכולל טיפים לקבלת מרקם עסיסי ומפנק! חובה לשלב בתפריט של ארוחת החג!
פילה סלמון בתנור בקלי קלות
מתכון קל ומהיר להכנת פילה סלמון בתנור במרינדה מפנקת
מרכיבים
- 4 חתיכות דג סלמון טרי נקיים מעור
- 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
- 2 כפות רוטב ספייסי צ’ילי של אסם
- 1 כף סילאן
- 2 כפות טריאקי
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית שמן שומשום – לא חובה אבל זה משדרג את הטעם
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית צילי גרוס
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית כפלפל שחור גרוס
- ½ לימון – מיץ
- ולפיזור מעל – חופן כוסברה ופטרוזליה קצוצים
שלבי הכנה
- מחממים תנור מראש ל-200 מעלות, משרים את הדג עם מעט מלח ולימון לחצי שעה ושוטפים היטב.
- מערבבים טוב בקערה גדולה את כל הרטבים והתבלינים (חוץ מהכוסברה והפטרוזליה).
- משרים את הדגים בתוך הקערה, מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כ־30 עד 60 דקות.
- מעבירים את הדגים לתבנית אפייה חד פעמית ושופכים מעל את הרוטב.
- מפזרים כוסברה ופטרוזליה קצוצים מעל ואופים במשך כ־20 דקות עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם.
הערות וטיפים
**חשוב – לאפות מבלי לכסות את התבנית.. ** המלצה: לאחר 10 דקות של אפייה לקחת מהרוטב שבתבנית ולשים מעל הדג כך שהטעמים יספגו שוב פעם מכל הכיוונים..
מקור: סוניה סאני בן הרוש
להשאיר תגובה