פילה דניס בתנור זו המנה הכי טעימה וקלה.
דג מלא עסיסיות ורכות שעליו יצוקה מרינדה משגעת.




פילה דניס בתנור הכי טעים לשבת
מנה מזינה ומפנקת בשלמות טעמים
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 6-8 פליטים של דג לברק או דניס או גם וגם או דג אחר אהוב עליכם
- שמן זית מעט
- 800 גרם עגבניות שרי כאן השתמשנו בשרי תמר אדומות כתומות וצהובות ואת חלקן השארנו על הגבעולים
- 2-3 פלפלים חריפים ירוקים שטופים וחצויים לא חובה
- 2-3 גבעולי טימין
- מלח אטלנטי
- מעט פלפל שחור
- 1 ראש שלם שום שיניים שלמות
לדגים:
- עלים מצרור בזיליקום גדול
- עלים מחצי צרור כוסברה גדול
- פלפל צ'ילי אדום אם אוהבים חריף
- 2-3 שיני שום
- מיץ מרבע לימון או גרד קליפת לימון מלימון שלם
- ¼ כוס שמן זית אולי קצת פחות
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור
- 1 כף דבש למי שאוהב חריף חמוץ מתוק
- עשבי תיבול יבשים לא חובה
שלבי הכנה
- לרפד תבנית תנור בנייר אפיה.
- לשטוף היטב את הירקות – עגבניות, פלפלים חריפים וגבעולי טימין.
- לסדר על התבנית לתבל במלח אטלנטי ובשמן זית .
- להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ולצלות כעשר עד חמש עשרה דקות.
הכנת מסת הירוקים לדגים:
- להניח בקערת מעבד המזון את כל הרכיבים ולטחון הכל למשחה גסה לא דקה מדי.
- לאחר שהירקות צרובים להוציא מהתנור, לקרר מעט.
- לסדר את הדגים על הירקות הצלויים ולמרוח שווה בשווה את כל הירוקים.
- אני הוספתי גם קצת מיובשים מעל (בסגנון איטלקי או פרובאנס).
- לעטוף בנייר אפיה ומעל עוד נייר כסף ולאפות בתנור כרבע שעה-עשרים דקות.
- לפתוח את הכיסוי ולהשאיר בתנור עוד כחמש דקות ללא כיסוי.

מקור: פילה דניס בתנור. המטבח של ליאת דוד
להשאיר תגובה