הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פילה אמנון בתנור בקלי קלות

קבלו מתכון לפילה אמנון בתנור (מושט), דג עשיר בטעם עם תיבול נהדר.

ארוחת צהריים מזינה בריאה וטעימה במיוחד.

מתכון פילה אמנון

פילה אמנון בתנור בקלי קלות

הדפסה
אמנון בתנור בתוספת תיבול מיוחד
של: ליאת קאדר

ציוד

  • תבנית תנור
  • קערה בינונית

מרכיבים

להכנת הדג:

  • 5-6 יחידות פילה דג אמנון מושט – אפשר טרי או מופשר
  • 1 מיץ לימון סחוט מלימון גדול
  • קצת מלח גס

להכנת הרוטב:

  • 1 קורט מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • ¼ כפית פפריקה אדומה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פטרוזיליה יבשה
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מים

שלבי הכנה

  • בקערה נערבב את מצרכי הרוטב: שמן, שום, מים והתבלינים.
  • נמרח את הרוטב על הדגים שבתבנית בעזרת מברשת סיליקון (להקפיד למרוח מכל הצדדים).
  • מה שנשאר מהרוטב משאירים בצד לאחר כך.
  • אופים את הדגים בתנור על 180 מעלות כ-17 דקות, עד שהדג יקבל צבע יפה.
  • לאחר אפיית הדג בתנור ניתן לשים מעליו את הרוטב שנשאר מקודם, יוצא נפלא.

הערות וטיפים

  • נשרה את הדג בלימון כדי ניפטר מהריח של הים, לא לוותר על זה.
  • ניזהר מאפיית יתר וייבוש הדג.
צילום: ליאת קאדר

מקור: ליאת קאדר