קבלו מתכון לפילה אמנון בתנור (מושט), דג עשיר בטעם עם תיבול נהדר.
ארוחת צהריים מזינה בריאה וטעימה במיוחד.
פילה אמנון בתנור בקלי קלות
אמנון בתנור בתוספת תיבול מיוחד
ציוד
- תבנית תנור
- קערה בינונית
מרכיבים
להכנת הדג:
- 5-6 יחידות פילה דג אמנון מושט – אפשר טרי או מופשר
- 1 מיץ לימון סחוט מלימון גדול
- קצת מלח גס
להכנת הרוטב:
- 1 קורט מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- ¼ כפית פפריקה אדומה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פטרוזיליה יבשה
- 1 שן שום כתושה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מים
שלבי הכנה
- בקערה נערבב את מצרכי הרוטב: שמן, שום, מים והתבלינים.
- נמרח את הרוטב על הדגים שבתבנית בעזרת מברשת סיליקון (להקפיד למרוח מכל הצדדים).
- מה שנשאר מהרוטב משאירים בצד לאחר כך.
- אופים את הדגים בתנור על 180 מעלות כ-17 דקות, עד שהדג יקבל צבע יפה.
- לאחר אפיית הדג בתנור ניתן לשים מעליו את הרוטב שנשאר מקודם, יוצא נפלא.
הערות וטיפים
- נשרה את הדג בלימון כדי ניפטר מהריח של הים, לא לוותר על זה.
- ניזהר מאפיית יתר וייבוש הדג.
מקור: ליאת קאדר
מתכונים מעולים קלים להכנה וטעימים
היי מאיר,
שמחים לדעת שאתה נהנה מהאתר שלנו 🙂
אם אתה מצלם, אנחנו מזמינים אותך גם לשתף אותנו בתמונות בקבוצה!