קבלו מתכון לפחזניות קלילות כמו נוצה ומשגעות, שתמיד יוצאות פריכות ויפהפיות.
מתכון המושלם לפחזניות שתמיד יבטיח לכם הצלחה מסחררת בטעם מושלם!


פחזניות קלילות ומשגעות
פריכות ויפהפיות בהכנה ברורה
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 200 גרם מחמאה חתוכה לקוביות אפשר חמאה גם
- 3 כפות סוכר
- 2 כוסות מים
- ½ כפית מלח
- 2 ¼ כוסות קמח רגיל
- ½ כפית אבקת אפייה
- 4 ביצים גודל L
לקרם פרווה:
- 2 מיכל קצפת צמחית – 500 מ"ל
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל – 80 גרם
- 1 כף אבקת סוכר
מילוי קרם וניל:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה – 500 מ"ל
- ½ כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל – 80 גרם
- 2 כפות אבקת סוכר
שלבי הכנה
להכנת הקרם:
- להקציף את כל המרכיבים לקרם יציב.
- מעבירים לשקית זילוף ונמלא את הפחזניות לאחר שהתקררו היטב
להכנת הפחזניות:
- לשים בתוך סיר את המחמאה, הסוכר, המלח והמים, נביא לרתיחה.
- נערבב מדי פעם עם כף מעץ עד שכל המחמאה נמסה.
- בינתיים מנפים לקערית קטנה 2 ורבע כוסות קמח ומוסיפים חצי כפית אבקת אפייה.
- לאחר שהמחמאה נמסה לחלוטין, נוסיף את קערית הקמח ואת אבקת האפיה בבת אחת.
- נערבב במהירות עם כף מעץ עד שהכל מתאסף לגוש בצק, ואז נכבה את האש.
- נעביר את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ונעבד כ 2-3 דקות על מנת שהאדים יצאו החוצה.
- נוסיף את הביצים בהדרגה, נוסיף ביצה אחת ונותנים לה להתאחד עם הבצק ונמשיך ככה עם שאר הביצים.
- נמשיך לעבד עוד דקה בערך כדי שהבצק יתחבר ויהיה אחיד.
- נעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב ונעצב בצורה שרוצים.
- זה יכול להיות בצורת פחזניות רגילות, אקלרים או עגולות עם חור, מה שבא לכם.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו ונאפה למשך 30 דקות בערך ולא יותר.
- לא נפתח את התנור בשום אופן ב-25 הדקות הראשונות אחרת הפחזניות יפלו.
- לאחר כ-30 דקות, תלוי בתנור, נפתח את התנור חלקית ( אפשר להעזר בכף מעץ) כך שכל האדים יצאו החוצה.
- נשאיר את הפחזניות בתנור לעוד 5 עד 10 דקות כשהתנור כבוי.
- נוציא ונניח בצד להצטננות מוחלטת.
- נכין את הקרם ונמלא את הפחזניות.
- אפשר לפתוח אותם חלקית ולמלא ואפשר לעשות חור קטן למטה בתחתית ולמלא.
- לבסוף אפשר לפזר אבקת סוכר או שוקולד מומס או לטבול את חלקו העליון בשוקולד.

מקור: סוניה סאני בן הרוש
להשאיר תגובה