הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פחזניות קלילות ומשגעות

מתכון פחזניות

קבלו מתכון לפחזניות קלילות כמו נוצה ומשגעות, שתמיד יוצאות פריכות ויפהפיות.

מתכון המושלם לפחזניות שתמיד יבטיח לכם הצלחה מסחררת בטעם מושלם!

מתכון פחזניות
צילום: סוניה סאני בן הרוש
מתכון פחזניות

פחזניות קלילות ומשגעות

הדפסה
פריכות ויפהפיות בהכנה ברורה
של: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה קרה
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 200 גרם מחמאה חתוכה לקוביות אפשר חמאה גם
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • ½ כפית מלח
  • 2 ¼ כוסות קמח רגיל
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 4 ביצים גודל L

לקרם פרווה:

  • 2 מיכל קצפת צמחית – 500 מ"ל
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל – 80 גרם
  • 1 כף אבקת סוכר

מילוי קרם וניל:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה – 500 מ"ל
  • ½ כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל – 80 גרם
  • 2 כפות אבקת סוכר

שלבי הכנה

להכנת הקרם:

  • להקציף את כל המרכיבים לקרם יציב.
  • מעבירים לשקית זילוף ונמלא את הפחזניות לאחר שהתקררו היטב

להכנת הפחזניות:

  • לשים בתוך סיר את המחמאה, הסוכר, המלח והמים, נביא לרתיחה.
  • נערבב מדי פעם עם כף מעץ עד שכל המחמאה נמסה.
  • בינתיים מנפים לקערית קטנה 2 ורבע כוסות קמח ומוסיפים חצי כפית אבקת אפייה.
  • לאחר שהמחמאה נמסה לחלוטין, נוסיף את קערית הקמח ואת אבקת האפיה בבת אחת.
  • נערבב במהירות עם כף מעץ עד שהכל מתאסף לגוש בצק, ואז נכבה את האש.
  • נעביר את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ונעבד כ 2-3 דקות על מנת שהאדים יצאו החוצה.
  • נוסיף את הביצים בהדרגה, נוסיף ביצה אחת ונותנים לה להתאחד עם הבצק ונמשיך ככה עם שאר הביצים.
  • נמשיך לעבד עוד דקה בערך כדי שהבצק יתחבר ויהיה אחיד.
  • נעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב ונעצב בצורה שרוצים.
  • זה יכול להיות בצורת פחזניות רגילות, אקלרים או עגולות עם חור, מה שבא לכם.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו ונאפה למשך 30 דקות בערך ולא יותר.
  • לא נפתח את התנור בשום אופן ב-25 הדקות הראשונות אחרת הפחזניות יפלו.
  • לאחר כ-30 דקות, תלוי בתנור, נפתח את התנור חלקית ( אפשר להעזר בכף מעץ) כך שכל האדים יצאו החוצה.
  • נשאיר את הפחזניות בתנור לעוד 5 עד 10 דקות כשהתנור כבוי.
  • נוציא ונניח בצד להצטננות מוחלטת.
  • נכין את הקרם ונמלא את הפחזניות.
  • אפשר לפתוח אותם חלקית ולמלא ואפשר לעשות חור קטן למטה בתחתית ולמלא.
  • לבסוף אפשר לפזר אבקת סוכר או שוקולד מומס או לטבול את חלקו העליון בשוקולד.
מתכון פחזניות
צילום: סוניה סאני בן הרוש

מקור: סוניה סאני בן הרוש