מתכון של פחזניות מצליחות בטעם שיא השלמות, שמכינים מבצק ייחודי.
מתכון טעים ומושלם שבטח ישנה לכם את משחק הפחזניות לעד.
פחזניות ללא גלוטן
בטעם מושלם עם מרקם חלומי
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- 1 כוס מים 250 מ”ל
- 100 גרם חמאה 1 חבילה
- 2 כפיות סוכר
- ½ כפית מלח
- 140 גרם קמח במתכון הזה השימוש במיקס קמח מחברת Schär
- 4 ביצים L
לקצפת:
- 500 מ"ל שמנת צמחית / שמנת מתוקה לחלבי 2 מיכלים
- 1 חבילה פודינג וניל 80 גרם
- 4 כפות גדושות אבקת סוכר
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל-200 מעלות.
- בסיר קטן על גבי להבה בינונית להביא לרתיחה יחד את המים, החמאה, הסוכר והמלח.
- ברגע שהתערובת מבעבעת להוסיף בבת אחת את כל כמות הקמח ולערבב בזריזות עד להטמעה מלאה.
- להסיר מהאש ונצנן כ- 2 דקות. לערבב מעט על מנת לקרר את התערובת.
- להוסיף את הביצים – בכל פעם ביצה אחת בלבד.
- לערבב מיד ובמרץ (רצוי עם כף עץ), ורק כשהביצה נטמעת לחלוטין להוסיף את הביצה הבאה.
- להעביר את הבצק לשק זילוף עם צנתר בקוטר של 1 ס”מ (אם אין צנתר גוזרים את פתח שק הזילוף לגודל הרצוי).
- על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, לזלף את הבצק לעיגולים בקוטר של כ – 4 ס”מ וכלפי מעלה.
- להשאיר מרווחים של 3-4 ס”מ בין העיגולים. במידה ואין שק זילוף, ניתן להניח על גבי נייר האפייה, כמות זהה של הבלילה בעזרת שתי כפות.
- להעביר לתנור ולאפות למשך 20 דקות (בזמן זה אין לפתוח את דלת התנור).
- לאחר זמן זה לפתוח את דלת התנור לכדי חריץ על מנת לאפשר לאדים להשתחרר (ניתן להניח כף עץ כדי למנוע סגירה של הדלת).
- להמשיך לאפות עוד כ – 5 דקות נוספות.
להכנת הקרם:
- במיקסר עם וו הקצפה, להקציף את כל מרכיבי הקרם, ואז להכניס לשקית זילוף.
- לחצות כל פחזנייה לחצי לא עד הסוף וממלאים בקרם.
הערות וטיפים
במתכון הזה השתמשנו במיקס קמח ללא גלוטן של חברת שר (Schär) .
מקור: פחזניות ללא גלוטן – ליאת קדז’רוב
להשאיר תגובה