הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פחזניות בטעם שיא השלמות ללא גלוטן

מתכון פחזניות

מתכון של פחזניות מצליחות בטעם שיא השלמות, שמכינים מבצק ייחודי.

מתכון טעים ומושלם שבטח ישנה לכם את משחק הפחזניות לעד.

מתכון פחזניות
צילום: ליאת קדז’רוב
מתכון פחזניות

פחזניות ללא גלוטן

הדפסה
בטעם מושלם עם מרקם חלומי
של: ליאת קדז’רוב

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לבצק:

  • 1 כוס מים 250 מ”ל
  • 100 גרם חמאה 1 חבילה
  • 2 כפיות סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 140 גרם קמח במתכון הזה השימוש במיקס קמח מחברת Schär
  • 4 ביצים L

לקצפת:

  • 500 מ"ל שמנת צמחית / שמנת מתוקה לחלבי 2 מיכלים
  • 1 חבילה פודינג וניל 80 גרם
  • 4 כפות גדושות אבקת סוכר

שלבי הכנה

  • לחמם תנור ל-200 מעלות.
  • בסיר קטן על גבי להבה בינונית להביא לרתיחה יחד את המים, החמאה, הסוכר והמלח.
  • ברגע שהתערובת מבעבעת להוסיף בבת אחת את כל כמות הקמח ולערבב בזריזות עד להטמעה מלאה.
  • להסיר מהאש ונצנן כ- 2 דקות. לערבב מעט על מנת לקרר את התערובת.
  • להוסיף את הביצים – בכל פעם ביצה אחת בלבד.
  • לערבב מיד ובמרץ (רצוי עם כף עץ), ורק כשהביצה נטמעת לחלוטין להוסיף את הביצה הבאה.
  • להעביר את הבצק לשק זילוף עם צנתר בקוטר של 1 ס”מ (אם אין צנתר גוזרים את פתח שק הזילוף לגודל הרצוי).
  • על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, לזלף את הבצק לעיגולים בקוטר של כ – 4 ס”מ וכלפי מעלה.
  • להשאיר מרווחים של 3-4 ס”מ בין העיגולים. במידה ואין שק זילוף, ניתן להניח על גבי נייר האפייה, כמות זהה של הבלילה בעזרת שתי כפות.
  • להעביר לתנור ולאפות למשך 20 דקות (בזמן זה אין לפתוח את דלת התנור).
  • לאחר זמן זה לפתוח את דלת התנור לכדי חריץ על מנת לאפשר לאדים להשתחרר (ניתן להניח כף עץ כדי למנוע סגירה של הדלת).
  • להמשיך לאפות עוד כ – 5 דקות נוספות.

להכנת הקרם:

  • במיקסר עם וו הקצפה, להקציף את כל מרכיבי הקרם, ואז להכניס לשקית זילוף.
  • לחצות כל פחזנייה לחצי לא עד הסוף וממלאים בקרם.

הערות וטיפים

במתכון הזה השתמשנו במיקס קמח ללא גלוטן של חברת שר (Schär) .
מתכון פחזניות
צילום: ליאת קדז’רוב

מקור: פח‎זניות ללא גלוטן – ליאת קדז’רוב