הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

פוקצ’ה מהירה עם ירקות בתנור

מתכון פוקצה

מתכון של פוקצ’ה עם ירקות בתנור – טעם לא מהעולם הזה! פוקצ’ה מבצק מעולה וקל להכנה!

ניתן להכין את המתכון הזה לארוחת ערב או לאירוח וכל ירק שיבחר ישדרג את המנה וישפיע על הטעם לטובה.

מתכון פוקצה

פוקצ’ה מהירה עם ירקות בתנור

הדפסה
מתכון עם שלל ירקות בתנור שמשדרגים את המנה פלאים!
של: אופירה פחימה יחיא

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות דבש
  • כוס שמן זית
  • ½ 3 כוסות מים
  • 1 כף מלח

שלבי הכנה

  • נשים בקערת מיקסר קמח שמרים וסוכר ונערבב.
  • להוסיף מים , דבש , שמן זית ומלח ולתת למיקסר ללוש כ 10 דקות .
  • למרוח מעל הבצק מעט שמן זית נכסה בשקית וניתן לבצק לתפוח כ 45 דקות.
  • לאחר מכן שוב נלוש ידני ממש דקה ולתת לבצק לתפוח עוד 35 דקות .
  • בתבנית לחתוך לקוביות ירקות כל ירק שאוהבים (אני חתכתי, חצילים, קישואים, בטטות, בצל סגול ולבן, פלפל אדום ופלפל צהוב זילפתי שמן זית מלח ופלפל שחור).
  • להכניס לתנור ב 200 מעלות כ 30 דקות.
  • נקרר היטב את הירקות לפני שנשים על הבצק.
  • לחלק את הבצק ל 30 עיגולים ניצור פוקצ׳ה מכל אחד.
  • לתת לבצק לנוח כ – 5 דקות.
  • לשים את הירקות במרכז.
  • לפזר מעל מלח גס ופלפל שחור גרוס, שומשום בצדדים ומעט שמן זית.
  • להכניס לתנור שחומם ל – 200 מעלות עד להזהבה.
מתכון פוקצה
צילום: אופירה פחימה יחיא

מקוראופירה פחימה יחיא

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד פייסבוק ובאינסטגרם