מתכון של הלחם האיטלקי הידוע שכבש את לב הישראלים.
פוקצ’ה אוורירית וזהובה היא דרך מצוינת לפתוח כל ארוחה.
פוקצ’ה ביתית רכה ומפנקת
מתכון לפוקצ’ה מהממת במספר צעדים פשוטים.
ציוד
- קערה לערבוב הבצק
- סיר טיגון/גריל
מרכיבים
להכנת הבצק:
- ½2 כוסות קמח כ- 350 גרם
- 1 כף שמרים 10 גרם
- 1 כפית סוכר 5 גרם
- 1 כפית מלח 5 גרם
- 1 כוס מים פושרים 240 מ”ל
- ⅓ כוס שמן זית למריחה
- 1 כפית מלח גס
שלבי הכנה
- נערבב את כל המצרכים בקערה ונשים את הבצק (ביד או במיקסר) למשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- נכדרר את הבצק לכדור ונעביר אותו לקערה נפרדת מרוחה במעט שמן.
- נכסה את הקערה בניילון נצמד ונתפיח 15 דקות.
- לאחר שהבצק תפח יש לחלק אותו לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין.
- נפתח את הבצק ביד וניצור מכל כדור צורה מאורכת אליפטית. ניתן לבצק לנוח כ 5 דקות.
- נאפה בסיר גריל או בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, כ-12 דקות או עד להזהבה.
הערות וטיפים
במידה והבצק יבש מדי בזמן הלישה ניתן להוסיף עוד קצת מים פושרים
כדאי להשאיר את הבצק באזור חמים בבית בימי החורף כדי לעזור לו לתפוח
מומלץ לאחר האפייה למרוח שמן זית ולפזר מלח גס
ניתן להוסיף תוספות כמו פלפלים, בצל, ארטישוק, עגבניות וכו’
כדאי להשאיר את הבצק באזור חמים בבית בימי החורף כדי לעזור לו לתפוח
מומלץ לאחר האפייה למרוח שמן זית ולפזר מלח גס
ניתן להוסיף תוספות כמו פלפלים, בצל, ארטישוק, עגבניות וכו’
מעוניין להתחבר לאתר מאוד מעניין
היי שמעון,
אתה יכול להירשם כאן באתר או להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל ישירות לטלפון מתכונים חדשים כל יום 🙂
מחילה אך המתכון רחוק מלהיות פוקצה איטלקית.
היי רות,
זו פוקצ’ה ישראלית 🙂
מומלץ לנסות!
האם
היי אתי,
מה רצית לשאול? נשמח לעזור 🙂
נראה טעים. רציתי לשאול מה ההבדל בין פוקצ’ה ללחם או חלה או לחמנייה? זה אותם מרכיבים?
היי אתי,
פחות או יותר אותם מרכיבים, רק שדרך ההכנה קצת שונה ולכן התוצאה בהתאם. המרקם הייחודי של הפוקצ’ה מושג באמצעות אופן ההכנה 🙂