פוקצ’ה ביתית משגעת, שמכינים בקלות ומתקבלת במרקם רך ומפנק במיוחד! מתכון פשוט להכנתה פוקצ’ה טעימה, כמו במסעדות, ואפשר לבחור כל תוספת שרוצים! פשוט מושלמת לכל ארוחה והיא כל כך טעימה, שלא באמת צריך משהו ליד!
פוקצ’ה ביתית כמו במסעדות
מתכון קל להכנת פוקצ’ה ביתית משגעת שחייבים להכין בסוף השבוע
ציוד
- קערה לערבוב הבצק
- סיר טיגון/גריל
מרכיבים
- 2.5 כוסות קמח כ- 350 גרם
- 1 כף שמרים 10 גרם
- 1 כפית סוכר 5 גרם
- 1 כפית מלח 5 גרם
- 1 כוס מים פושרים 240 מ”ל
- ⅓ כוס שמן זית למריחה
- 1 כפית מלח גס
שלבי הכנה
- מערבבים את כל הרכיבים בקערה ולשים את הבצק (ביד או במיקסר) במשך 10 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.
- יוצרים כדור מהבצק ומעבירים אותו לקערה נפרדת מרוחה במעט שמן.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 15 דקות.
- מחלקים לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין.
- פותחים את הבצק ביד ויוצרים מכל כדור צורה מאורכת אליפטית. נותנים לבצק לנוח כ־5 דקות.
- אופים בסיר גריל או בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, כ-12 דקות או עד להזהבה.
הערות וטיפים
במידה והבצק יבש מדי בזמן הלישה ניתן להוסיף עוד קצת מים פושרים.
כדאי להשאיר את הבצק באזור חמים בבית בימי החורף כדי לעזור לו לתפוח.
מומלץ לאחר האפייה למרוח שמן זית ולפזר מלח גס.
ניתן להוסיף תוספות כמו פלפלים, בצל, ארטישוק, עגבניות וכל תוספת שאוהבים.
כדאי להשאיר את הבצק באזור חמים בבית בימי החורף כדי לעזור לו לתפוח.
מומלץ לאחר האפייה למרוח שמן זית ולפזר מלח גס.
ניתן להוסיף תוספות כמו פלפלים, בצל, ארטישוק, עגבניות וכל תוספת שאוהבים.
מקור: פוקצ’ה ביתית – סמדר רומי
ניראה נהדר. אהי צריכה מירשמים ללא סוכראו מופחתי סוכר וזה ניראה לי נהדר
היי לאה,
נהדר! תודה רבה על תגובתך 🙂
מתכון מעולה שהכנו כבר כמה פעמים ואהבנו מאד ב”ה …
תודה
היי,
איזה כיף שנהניתם מהמתכון 🙂
מוזמנים להעלות תמונה לקבוצת הפייסבוק שלנו