מתכון של פאי תפוחים קל וקליל אבל טעים ברמות, עם מעטפת בצק פריכה ובמלית תפוחים עסיסית.
פאי פשוט וקל להכנה שהכי כיף להכין בנוחות, ועוד יותר כיף להתענג על כל ביס קטן!
פאי תפוחים חורפי ומפנק
אין יותר טוב מהקינוח הכי קלאסי לשלווה ועונג
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית פאי
מרכיבים
- 3 כוסות קמח
- 1 אבקת אפייה 10 גרם
- 2 סוכר וניל 20 גרם
- ½ כוס שמן
- 100 גרם מרגרינה / חמאה רכה
- ½ כוס מים
מלית:
- מלית תפוחים 2 קופסאות מלית מוכנה של חברת מימונס – או להכין לבד
- צימוקים או אגוזים מי שאוהב
שלבי הכנה
- להכניס למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים לבצק (חוץ מהמים) ונלוש עד לקבלת פירורים.
- להוסיף חצי כוס מים וללוש עד שהכל מתאחד (10 שניות בערך).
- לרדד ¾ מכמות הבצק על תבנית פאי משומנת כולל הדפנות.
- לאפות למשך 15 דקות על חום 180 מעלות.
- להוציא מהתנור ולשים את מלית התפוחים.
- להוסיף צימוקים או אגוזים, ואז מגרדים מעל בפומפייה את שארית הבצק.
- להחזיר לתנור לעוד 40 דקות או עד שמשחים.
מקור: שרונה זאבי
ערב טוב לעורכת המתכון.
במידה ורוצים להכין לבד מלית תפו”ע, אפשר בבקשה לקבל מתכון עם כמויות שיתאים לפאי, דרך אגב מה גודל
התבנית לפאי ?? בתודה מראש, מרים.
מה שמרים רשמה אני מסכימה איתה. אין כמויות לרסק תפוחים במידה ולא משיגים, כמוני, של מימונס, אין גודל תבנית, סליחה אבל זה לא מתכון מושלם.
היי חנה,
כמות מלית התפוחים היא 800 גרם.
גודל התבנית הוא 24 או 26.
בהצלחה!