מתכון לפאי תפוחים ושקדים מיני שמכינים מבצק פריך מפנק במיוחד.
פאי במלית תפוחים בנגיעות קינמון ושקדים פרוסים לקישוט.

פאי תפוחים ושקדים מיני
קינוח נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- תבניות מאפינס חד פעמי
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 150 חמאה קרה חתוכה לקוביות ½1 חבילות
- קורט מלח
- ½ כוס סוכר
- 2 חלמונים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף מים אולי נצטרך עוד כף.
לתפוחים:
- 4 תפוחים חתוכים לקוביות במתכון משתמשים בירוקים
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 2 כפות מיץ לימון
- ½ כפית קינמון
- שקדים
שלבי הכנה
- להכניס למעבד מזון את הקמח, חמאה, קורט מלח, וחצי כוס סוכר.
- לערבב עד שמקבלים פירורים, אחרי זאת נפסיק ונוסיף 2 חלמונים, כפית תמצית וניל, וכף מים.
- לערבב עד איחוד, אם יבש מדי נוסיף עוד כף מים .
- להוריד על השיש ונאחד בלי הרב לישה, ואז נעטוף בניילון נצמד ונשים במקרר.
- להכניס במחבת את התפוחים החתוכים עם חצי כוס סוכר, 1 סוכר וניל, 2 כפות מיץ לימון.
- להניח על האש ולבשל, נערבב מדי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים.
- להוריד מהאש ונוסיף חצי כפית קינמון, ואז נקרר לפני מילוי.
הרכבה:
- להפריש מעט מהבצק בצד ואת שאר הבצק נרדד על השיש עם מעט קמח לריבוע דק.
- לחתוך לריבועים, וכל ריבוע נשים בתבניות שקעים משומנות ונשים מילוי.
- את הבצק שהפרשנו בצד נרדד דק ונחתוך לחצי ואז לפסים.
- להניח שני פסים מעל התפוחים (נכווץ אותם מעט).
- לפזר מעל שקדים פרוסים.
- להכניס לאפייה על 180 מעלות. אפשר לאפות בטורבו.
- אפשר לפדר באבקת סוכר איך שיוצא.

מקור: חני קונאשוילי
צהריים טובים, אשמח לדעת אם אני רוצה להכין את הפאי בתבנית פאי ולא בתבניות שקעים, לאיזה גודל תבנית פאי עליי להשתמש מבחינת כמות הבצק והמלית, אודה מאוד לתשובה בעניין, תודה, מירי.